10.8.2010

Osuuskaupan tiedote 10.08.2010

Varubodenin liikevoitto parani 12,5 prosenttia

VARUBODENIN LIIKEVOITTO PARANI 12,5 PROSENTTIA

Varuboden-konsernin tulos ennen veroja vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli 1,2 miljoonaa euroa (1,3 miljoonaa euroa). Liikevoitto oli 1,8 miljoonaa euroa (1,6), jossa on 12,5 prosentin kasvu. Konsernin kokonaismyynti tulee ylittämään 230 miljoonaa euroa vuositasolla.

Emoyhtiö Varubodenin myynti oli 101,6 miljoonaa euroa (95,1). Konsernilaskelmassa oleva liikevaihto, joka sisältää ainoastaan emoyhtiön liikevaihdon, kasvoi 8,6 prosenttia.

Alueellamme tapahtuneista kilpailutilanteen muutoksista huolimatta olemme pystyneet parantamaan markkina-asemaamme ja mielestämme on olemassa hyvät edellytykset saavuttaa budjetoitu tulostaso, toimitusjohtaja Folke Lindström kertoo. Hyvä myynti on jatkunut kesän aikana, joka on ollut suotuisa marketkaupalle. Kesän myynti kompensoi hyvin lakosta johtuvia tavarantoimitushäiriöitä, Lindström kommentoi.

Asiakasomistajat ja Bonus

Varubodenilla oli kesäkuun lopussa 29 467 asiakasomistajaa ja toimialueen talouspeitto on noin 50 prosenttia. Asiakasomistajille on tammi-kesäkuussa maksettu Bonusta 2,5 miljoonaa euroa (2,4). Bonuksen lisäksi asiakasomistajat saavat muun muassa maksutapaetua maksaessaan S-Etukortilla, monipuolisia tuote- ja palveluetuja sekä 10 prosentin koron täyteen maksetulle osuusmaksulle. Lisäksi asiakasomistajien käytössä ovat S-Pankin maksuttomat palvelut.

Olennaisimmat tapahtumat ensimmäisen puolen vuoden aikana

Palveluverkoston kehittäminen on jatkunut myös vuoden 2010 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Varuboden osti huhtikuussa Suomen Lähikauppa Oy:ltä Valintatalon liiketoiminnan Kauniaisissa. Kauppa on merkittävä ja sen myötä Varubodenin markkinaosuus Kauniaisissa kasvoi voimakkaasti. Myös Kauniaisiin suunnitellut suuret investoinnit voidaan kaupan myötä siirtää tulevaisuuteen. Keväällä suurennettiin myös Siuntiossa Ravintola Varucca, joka sai myös laajemmat anniskeluoikeudet. S-market ja Rosso Kirkkonummella kävivät läpi kasvojen kohotuksen talven aikana ja voivat nyt palvella asiakkaita monipuolisemmin ja paremmin.

Elinkeinolupa saatu Ahvenanmaalla

Hallitus päätti keväällä selvittää mahdollisuuden laajentaa toimintaa Ahvenanmaan maakuntaan. Ahvenanmaalta oltiin yhteydessä Varubodeniin ja tarjottiin kiinnostavaa liikepaikkaa vuokrattavaksi. Varubodenin yksin omistama tytäryhtiö, Varuboden på Åland Ab, perustettiin ja yhtiö sai heinäkuussa elinkeinoluvan voidakseen harjoittaa vähittäiskauppaa Ahvenanmaalla. Varsinaisen liiketoiminnan arvioidaan alkavan vajaan vuoden kuluttua.

Varuboden työllistää

Varubodenilla on noin 700 työntekijää ja työllistää lisäksi kesä- ja kausiluontoisissa töissä yli 100 nuorta. Kuluneen vuoden aikana Varubodenin yksiköissä on lisäksi ollut kymmeniä työnharjoittelijoita.

Vuoden 2010 tulosnäkymät

Varuboden on edelleen tänä vuonna pystynyt vahvistamaan asemaansa toimialueillaan. Varuboden on selkeä markkinajohtaja toimialueillaan niin market- kuin polttonestekaupassa. Muuttunut kilpailutilanne Kirkkonummella ei ole mainittavasti muuttanut Varubodenin asemaa. Koko vuoden näkymät osoittavat, että tuloskehitys tulee jatkumaan samalla tasolla kuin alkuvuonna ja tavoitteet tullaan saavuttamaan. Varubodenin hyvä omavaraisuusaste 40,4 prosenttia takaa hyvän pohjan toiminnalle jatkossakin.

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Folke Lindström puh. 050 505 5660