25.11.2010

Osuuskaupan tiedote 25.11.2010

VARUBODEN JA OSLA PÄÄTTIVÄT FUUSIOSTA YKSIMIELISESTI

VARUBODEN JA OSLA PÄÄTTIVÄT FUUSIOSTA YKSIMIELISESTI

Menestyvät osuuskaupat läntisellä Uudellamaalla ja Sipoossa toimiva Varuboden ja Itä-Uudellamaalla toimiva Osla, päättivät eilen toteuttaa sulautumisen. Kombinaatiofuusio toteutetaan 30.6.2011.

Kummankin osuuskaupan edustajistot hyväksyivät yksimielisesti fuusiosopimuksen keskiviikkoiltana. Perustettavan uuden osuuskaupan, Varuboden – Osla, myynnin arvo tulee olemaan yhteensä yli 400 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa uudella osuuskaupalla tulee olemaan noin 1200 henkilöä yli kuudessakymmenessä toimipaikassa. Molemmat nykyiset osuuskaupat ovat sekä kannattavia että vakavaraisia. Omavaraisuusaste uudessa osuuskaupassa ylittää reilusti 50 prosenttia.

-          Yrityskulttuurimme ovat monessa suhteessa samankaltaiset ja liiketoimintojemme painopisteet samansuuntaiset, kun noin 70 % myynnistä tulee marketkaupasta, toteavat Varubodenin toimitusjohtaja Folke Lindström ja Oslan toimitusjohtaja Arto Piela

-          Sulautumisella haluamme vahvistaa molempien yritysten mahdollisuuksia tarjota korkealaatuista palvelua ja palkitsevaa Bonusta asiakasomistajillemme toiminta- ja talousalueella, joka kasvaa nopeimmin koko maassa.

Uuden osuuskaupan, Varuboden – Oslan, kotipaikaksi tulee Kirkkonummi ja hallituksen puheen-johtajaksi ja toimitusjohtajaksi oikeustieteen kandidaatti, eMBA Arto Piela (50), jolla nyt on vastaava tehtävä Osuuskauppa Oslassa. Varubodenin toimitusjohtaja Folke Lindström (59) jättää fuusion jälkeen vähitellen operatiiviset tehtävät ja hoitaa sopimuksen mukaan erikoistehtäviä, johon kuuluu mm. Ahvenanmaan uusetabloinnin loppuunsaattaminen.

Fuusion myötä henkilökunta, siirtyy uuteen osuuskauppaan, Varuboden – Oslaan, vanhoina työntekijöinä.

Lisätietoja antavat:

Varubodenin hallituksen puheenjohtaja Folke Lindström 050-505 5660 
Varubodenin hallintoneuvoston puheenjohtaja Marcus H. Borgström 0400-482 911

Oslan hallituksen puheenjohtaja Arto Piela 050-360 8165                       
Oslan hallintoneuvoston puheenjohtaja Seppo Ehanti 050-313 3309