19.3.2018

Valkosuklaa-mustikkamousse

Kruunaa pääsiäisateria helpolla valkosuklaa-mustikkamoussella.

  • 4:lle
  • Vaikeuaste: helppo
  • Valmistusaika: 1 h 15 min
Kruunaa pääsiäisateria helpolla valkosuklaa-mustikkamoussella. Voit tehdä moussen joko tuoreista mustikoista tai pakastemustikoista. Pakastemustikat kannattaa lisätä mousseen suoraan pakkasesta, jolloin ne pitävät koostumuksensa paremmin. Pääsiäisen aikaan löydät tämän herkun valmiina myös Turun Osuuskaupan Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä.
 
150 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
150 g mascarponejuustoa
2 dl mustikoita
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
 
Pinnalle
tuoretta minttua
mustikoita
valkosuklaaraastetta
 
Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyillä sykäyksillä välillä sekoittaen. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Lisää mustikat, sitruunamehu sekä sokeri ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Lusikoi valkosuklaa-mustikkamousse annosmaljoihin ja koristele tuoreella mintulla, kokonaisilla mustikoilla ja raastetulla valkosuklaalla.