20.9.2010

Lehdistötiedote 20.09.2010

Uusi Radisson Blu Hotel aukeaa tänään Espoon merenrantaan

Kauniille Otaniemen rannoille aukeaa tänään täysin uudistettu Radisson Blu Hotel Espoo. Remontin myötä hotellin 209 huonetta, kaikki yleiset tilat ja italialaisravintola Ranta uusittiin vastaamaan sitä korkeaa tasoa, jota laaja asiakaskunta hotellituotteelta odottaa. Joutsenmerkitty hotelli täyttyy moniosaavasta henkilökunnasta.

– Tämä on hotelli, josta olen todella ylpeä. Tarjoamme palvelukonseptin, joka sopii korkealaatuisesta ja kansainvälisestä majoituksesta nauttiville liike- ja vapaa-ajanmatkailijoille, luonnehtii hotellin johtaja Riitta Kilo.

Hotellissa on töissä 45 matkailualan ammattilaista. Uutta on henkilökunnan moniosaajuus. Radisson Blu Hotel Espoossa osataan omien töiden lisäksi töitä myös yli osastorajojen. Kerroshoitaja voi auttaa aamiaisen ruuhkatunneilla, asiakas saa vastaanotosta tiedon ravintola Rannan päivän suosituksista tai vastaanottovirkailija voi poiketa avustamaan baaritiskille illalla

– Palvelemme asiakkaitamme Radisson Blu Hotelleille ominaisella "Yes, I can" –asenteella. Olemme aina valmiita auttamaan. Asiakkaalle palvelu on sujuvaa ja helppoa. Samalla Radisson Blu Hotel Espoo kantaa vastuun työntekijöistä tarjoamalla jokaiselle mahdollisimman paljon työtunteja sekä mahdollisuuksia oppia uutta ja sitä kautta edetä urallaan, hotellinjohtaja havainnollistaa.

Vastuullisuutta löytyy toki muualtakin, sillä Joutsenmerkki näkyy ympäri taloa merellisen hotellin uudistuksissa. Käytännössä kaikki muu paitsi rakennuksen ulkoseinät saivat uuden ilmeen. Joutsenmerkki määrittää hotellin toimintaa energiakulutuksessa, jätehuollossa, siivouksessa sekä veden ja kemiallisten tuotteiden käytössä. Myös hotellin 209 huoneen ja yleisten tilojen sisustus- ja kalustehankinnoissa sekä kulutustarvikkeissa valittiin ympäristömerkin vaatimia, kestävää kehitystä tukevia ja halogenoimattomia tuotteita. Vastuullisuutta on myös tarjota asiakkaille sadan prosentin tyytyväisyystakuu ja hyvät unet Magic Dreams -sängyssä.

– Alueen lähiasukkaille meillä on iloinen yllätys. Espoolaiset ovat kaivanneet laadukasta ruokaravintolaa, joten päätimme tarjota tasokasta italialaista ruokaa Ranta-ravintolassamme. Moderni keittiö taikoo aitoitalialaisia makuja. Kamutvehnästä leivotussa luomuleivässä maistuu kunnon kuitu ja Rannan pizza sopii herkutteluhetkiin.
Terassilla voi lisäksi nauttia merellisestä maisemasta, Riitta Kilo luonnehtii.

S-ryhmä on Radisson Blu Hotellin lisäksi muutenkin mukana Espoon kehityksessä. Sokos Hotel Tapiola Garden kunnostettiin vuonna 2008. Työpaikkojen määrä alueella kasvaa ja kaupunki toimii kansainvälisten yritysten kotipaikkana.

– Tarve korkeatasoiselle hotellimajoitukselle ja laadukkaille ravintolapalveluille on ilmeinen. Radisson Blu Espoon remonttikustannukset nousivat 9,1 miljoonaan euroon. Taantuman aikana uudistettu hotelli aukeaa tänään eli juuri oikeaan aikaan markkinoiden alkaessa piristyä, summaa Kilo.

Lisätiedot:
hotellinjohtaja Riitta Kilo, Radisson Blu Hotel, Espoo, puh. 040 555 2444, riitta.kilo@radissonblu.com

Radisson Blu Hotel, Espoo
Otaranta 2, Espoo, 9 kilometrin päässä Helsingistä
209 huonetta
2 kokoustilaa, 25hlöä / tila
rakennettu 1970
ilmaiset parkkipaikat
saunatilat ja uima-allas kattokerroksessa ja ulkoterassi merelle päin
italialaistyylinen ravintola Ranta, jossa pizza- ja viinikoulu
lautasia ravintola Rannassa 1 200 kpl, www.ravintolaranta.fi
kesäterassilla 50 asiakaspaikkaa
remonttikustannukset 9,1 miljoonaa euroa
hotellissa uudistettiin noin 69 km kaapeleita, joista 39km vahvavirtajohtoja

remontin pääurakoitsija: Jollaksen Rakennushuolto Oy
arkkitehtisuunnittelu: Arkval Arkkitehdit Oy
sisustussuunnittelu: Gullsten-Inkinen Oy
kiinteistön omistaja: Nordisk Renting Oy