4.9.2008

Osuuskaupan tiedote 04.09.2008

Uusi Prisma Hämeenlinna nousee omaan kokoluokkaansa Hämeenlinnan hypermarketkaupassa

Uusi Prisma Hämeenlinna on valmistunut Hämeenlinnan Tiiriöön, hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Kyseessä on Hämeenmaan historian tähän mennessä suurin yksittäinen investointi. Hankkeen kokonaiskustannukset kohosivat yli 34 miljoonaan euroon. Prisman neliöt kaksinkertaistuvat entiseen ja Prisma nousee aivan omaan kokoluokkaansa hypermarket-kaupassa Hämeenlinnassa.

Prisma Hämeenlinna palvelee asiakkaittaan uuden ja laajemman Prismakonseptin mukaisesti. Uuden Prisman myötä tuotevalikoimat laajenevat entisestään ja samalla hinnat pysyvät entistä kilpailukykyisempinä. Sen lisäksi, että Prisma Hämeenlinna on paikkakunnan monipuolisin ruokakauppa leipomoineen ja palvelutiskeineen, sieltä löytyvät myös laajat ja edulliset valikoimat sportin, vapaa-ajan, pukeutumisen sekä viihteen ja kodintekniikan tuotteista. Prisma-keskuksen kokonaispinta-ala on noin 20 000 neliötä, josta muille yrityksille vuokrattavaa tilaa on noin 1 400 m2.

– Investointimme jatkuvat Hämeenlinnassa.  Suunnitelmissamme on aloittaa vanhan Prisman muutos- ja laajennustyöt sisustamisen ja rakentamisen tavaratalo Kodin Terraa varten, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

Paljon palveluja saman katon alla

Hämeenmaa avaa Prisma-keskuksen yhteyteen toisen Emotionin, joka on kauneuden ja naisten aluspukeutumisen erikoisliike. Emotionin valikoimista löytyy naisten sekä miesten sarjakosmetiikkaa, luontaistuotteita ja naisten aluspukeutumista kaikissa hintaryhmissä. Prisma-keskuksen yhteydestä löytyy myös ravintolamaailma, joka tarjoaa makuelämyksiä koko perheelle. Presson kahvila, Hesburgerin hampurilaiset ja salaatit sekä Hämeenmaan ensimmäinen, noutopöytätyylinen Pizza Buffa -ravintola lounaineen muodostavat houkuttelevan ja nykyaikaisen virkistäytymispaikan kauppakeskuksen sydämeen. Prisma-keskuksen piha-alueelle tulee myöhemmin myös ABC-automaatti.

Prisman, ravintolamaailman ja Emotionin lisäksi Prisma-keskuksen yhteydestä löytyvät muun muassa Hämeenlinnan Ahveniston apteekki, Naisten Pukutehtaan myymälä, Silmäasema Fennica, Tapiola, kultasepänliike Kultavirta Oy, Nordea, kampaamokauppa Hairlekiini, Hämeenlinnan luontaistuote, lemmikkieläinliike Faunatar, Elisa ja DNA Kauppa.

Merkittävä työllistäjä – sata uutta työpaikkaa

Prisma Hämeenlinna työllistää noin 180 kaupan alan ammattilaista, joista uusia työpaikkoja on noin 50. Suurin osa työntekijöistä siirtyi vanhasta Prismasta uuteen Prisma-keskukseen. Keskuksessa toimivat yritykset nostavat uusien työpaikkojen kokonaismäärän jopa sataan.

Prisma Hämeenlinnan pääurakoitsijana oli NCC Rakennus Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Asko Kaipainen Oy. Rakentamisvaiheessa hanke työllisti noin 100 rakentajaa.

Prisma Hämeenlinna palvelee maanantaista perjantaihin aamukahdeksasta iltayhdeksään. Lauantaisin Prisma on avoinna klo 8.00-18.00 ja marras-joulukuussa myös sunnuntaisin klo 12.00-21.00. Lisäksi Prisma palvelee poikkeuksellisesti myös sunnuntaina 7.9.2008 klo 12.00-21.00.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, GSM 050 680 37

Osuuskauppa Hämeenmaa, prismajohtaja Ari Järvinen, GSM 050 588 6318