18.9.2012

Osuuskaupan tiedote 18.09.2012

Uusi monitoimikenttä Lopelle

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallinen yhteistyöhanke poikii uuden lähiliikuntapaikan Lopelle. Osuuskauppa Hämeenmaan alueen ensimmäinen Ässäkenttä avataan keskiviikkona 19.9. Läyliäisten koululla. Monitoimikenttä tulee toimimaan tärkeänä virkistys- ja harrastuspaikkana lähiympäristön lapsille myös kouluaikojen ulkopuolella.

 

 

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton viime vuonna alkaneen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Osuuskauppa Hämeenmaalle hanke on mieluinen ja esimerkki niistä tavoista, joilla Hämeenmaa haluaa olla mukana kasvattamassa Kanta- ja Päijät-Hämeen hyvinvointia.

- Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina myös vapaa-ajalla, ja kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

Myös Läyliäisten koulun rehtori Jukka Mursula painottaa kentän olevan kaikille avoin. - Kenttä tulee ahkeraan käyttöön koulun liikunta- ja välitunneille, mutta erityisesti lapsia tulisi kannustaa omatoimiseen liikkumiseen. Tarvitaan paikkoja, joihin lähialueen lapset voivat kokoontua ja jotka ovat avoimia ilman urheiluseurojen jäsenyyttä. Olemme kentästä erittäin kiitollisia, hän iloitsee.

Suomen Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipposen mukaan Ässäkentät kertovat, että eri toimijoiden yhteistyössä on voimaa. - Korkeatasoiset liikuntapaikat lähellä kuntalaisia ovat edellytys liikunnallisuuden lisäämiselle. Juuri tämän kaltaista yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan toimivia liikuntapaikkoja, hän toteaa.