6.9.2018

Osuuskaupan tiedote 06.09.2018

Turun Seurahuone harjakorkeudessa

Syksyllä 2017 käynnistyneen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen uudistus on edennyt suunnitellusti ja hotelli on nyt harjakorkeudessa. Uusi hotelli avataan helmikuun puolessavälissä 2019.

  • Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on harjakorkeudessa. Uuden hotellin avainhenkilöt hymyssä suin. Kuvassa Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola, Turun Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Hollmén, toimialajohtaja Mikko Eskelinen, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, Skanskalta työmaainsinööri Sari Saarinen ja nuorempi työnjohtaja Samuli Rusanen sekä Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen hotellipäällikkö Sanna Paloniemi.

  • Hotellikäytävä rakentuu Solo Sokos Hotel Seurahuoneelle tulee 140 huonetta. Vaihtoehtoja herkullisista Solo Single -huoneista aina ylelliseen Ultimate Solo Suiteen.

  • Toisen kerroksen muunneltavat ja monimuotoiset ravintolatilat rakenteilla. Jatkossa ne luovat puitteet niin rauhalliseen päivän aloitukseen makuaisteja hivelevällä Solo-aamiaisella, työskentelyyn omassa rauhassa kuin mitä erilaisempiin juhliin ja kokoontumisiinkin.

***

Solo-hotelli on joko klassikko tai syntyy sellaiseksi. Se on paljon muutakin kuin rakennus ja osoite, sillä on ainutlaatuinen luonne ja persoona. Ja mikä tekee Solo-hotellista vielä yksilöllisemmän hotellikokemuksen, on sen aina sydämellinen ja paikallisilla mausteilla personoitu palvelu. Solo-hotelleja on neljä Suomessa, kaksi Pietarissa ja yksi Tallinnassa. Turun Solo Sokos Hotel Seurahuone on kahdeksas Sokos Hotellien Solo-hotelli.

***

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Turun Seurahuone valmistui alkujaan vuonna 1928. Nyt käynnissä olevassa uudistuksessa hotelli- ja ravintolakiinteistön julkisivu kunnostetaan ja pääsisäänkäynti palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Uudistus kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassista ulkoarkkitehtuuria ja julkisivuun tulee aikakaudelle tyypillisiä terrakotan ja keltaisen sävyjä. Lisäksi kaikki ikkunat, koko talotekniikka ja kaikki sisäpinnat uusitaan. Käytännössä vanhasta kiinteistöstä jää jäljelle vain  runko ja välipohjat.

Turun Seurahuoneen arvokiinteistön uudistus on 20 miljoonan euron investointi, ja se kattaa kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lisäksi liiketoiminnan uudistuksen. Hotelliin tulee 140 huonetta sekä Gunnar Eatery & Bar ja kokoontumistiloja asiakkaan erilaisiin tarpeisiin.

Hotelli Seurahuoneen pääurakoitsija on Skanska, pääsuunnittelusta ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy ja hotellin kokonaisilmeestä ja sisustussuunnittelusta hotellien, ravintoloiden ja liiketilojen suunnitteluun erikoistunut arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Puroplan Oy.

 

 

Lisätietoja:
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, puh. 010 764 4951

 

 

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja: