12.12.2014

Osuuskaupan tiedote 12.12.2014

TOK suunnittelee uudelleenjärjestelyjä tavaratalotoimialalla

Turun Osuuskauppa käynnistää yt-neuvottelut Sokos Wiklundin liiketoiminnan supistamiseksi sekä Emotion Loimaan ja Emotion Länsikeskuksen liiketoiminnan supistamiseksi tai lopettamiseksi.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Sippola, puh. 010 764 4001
Turun Osuuskauppa, ketjujohtaja Janne Reunanen, puh. 010 764 3301

- Sokos Wiklund, Emotion Loimaa ja Emotion Länsikeskus eivät ole saavuttaneet niitä tulostavoitteita, jotka Turun Osuuskauppa on niille asettanut. Tavaratalokaupan myynti on laskenut jo usean vuoden ajan ja myynnin tason odotetaan edelleen laskevan. Näistä syistä joudumme neuvottelemaan liiketoiminnan sopeuttamisesta Sokos Wiklundilla, Emotion Loimaalla ja Emotion Länsikeskuksessa, toteaa Sokoksista ja Emotion-myymälöistä vastaava ketjujohtaja Janne Reunanen.

Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 160 henkilöä Sokos Wiklundilta, Emotion Loimaalta ja Emotion Länsikeskuksesta.

Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet voivat johtaa korkeintaan kahdenkymmenen työsuhteen päättymiseen ja korkeintaan neljänkymmenen työsuhteen osa-aikaistamiseen. Neuvottelujen piirissä olevalle henkilöstölle pyritään tarjoamaan ensisijaisesti muuta työtä TOK:ssa. Neuvottelut alkavat 18.12.2014 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Mahdolliset henkilöstövaikutukset toteutuvat enintään puolen vuoden kuluessa neuvottelujen päättymisestä.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Emotion, Sokos wiklund, Tok