2.3.2011

Lehdistötiedote 02.03.2011

Tarttoon toinen Prisma vuonna 2012

SOK:n virolainen tytäryhtiö AS Prisma Peremarket avaa toisen Prisma-hypermarketin Tarttoon. Suunnitelmissa on avata uusi Prisma keväällä 2012. Tavaratalo rakentuu tiiviisti asutetulle Annelinnin alueelle, lähelle tulevaa Tarton itäistä kehätietä. Suomalainen Vicus vastaa uuden kiinteistön kehittämisestä.

Uusi Prisma avataan uuteen rakennettavaan kiinteistöön, jonka kehittäjänä toimii suomalainen kiinteistösijoitusrahasto VCA Baltic Retail. Prisman lisäksi kauppakeskukseen kaavaillaan useita muita erikoisliikkeitä. Virolainen AS Oma Ehitaja vastaa rakennushankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta. Projektin etenemistä valvoo virolainen OÜ AE Projekti Insener.

Uuden liikekiinteistön kokonaispinta-ala on noin 13 500 neliömetriä, josta Prisman myymäläpinta-alaosuus on noin 8 400 neliötä. Liikekeskuksen asiakkaiden käyttöön tulee 650 parkkipaikkaa.

Tällä hetkellä AS Prisma Peremarketilla on Virossa seitsemän Prisma-hypermarkettia ja lisää laajennuksia on suunnitteilla.

– Viime vuonna Prisma Peremartketin markkinaosuus Virossa kasvoi merkittävästi. Nopea kasvu Narvassa ja Tartossa antaa meille varmuutta laajentaa myös muihin Viron suurimpiin kaupunkeihin, sanoo Janne Lihavainen, AS Prisma Peremarketin toimitusjohtaja.

Kauppakeskuksen kehittäjä VCA Baltic Retail on kesällä 2010 perustettu kiinteistösijoitusrahasto, joka sijoittaa Baltian maissa sijaitseviin kauppakiinteistöihin ja niiden kehittämiseen. VCA Baltic Retail kuuluu Baltiassa, Venäjällä ja Ukrainassa toimivaan Vicus-ryhmään. Vicus on kehittänyt ja omistaa muun muassa lokakuussa 2010 Viron Narvaan avatun Prisma-hypermarketin. Myös Riikaan Latviaan kesällä 2012 avattavan Prisman kehittäminen on VCA Balticin vastuulla.

– Uusi Tarton kiinteistö on meille erinomainen lisä työnäytteidemme joukkoon. Se kuvastaa hyvin kiinteistöjämme, jotka sijaitsevat vahvoilla alueilla ja ovat markkinoiden johtavan hypermarket-toimijan käytössä, sanoo Risto Hiekka, VCA Baltic Retailia hallinnoivan Vicus Capital Advisors Oy:n toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja:

Janne Lihavainen, toimitusjohtaja, AS Prisma Peremarket,
puh. +372 568 09601

Risto Hiekka, toimitusjohtaja, Vicus Capital Advisors Oy,
puh. +358 400 493 688