9.4.2008

Osuuskaupan tiedote 09.04.2008

Tapiolan Sokos Oy:n liiketoiminta siirtyy HOK-Elannolle

Helsingin Osuuskauppa Elanto (HOK-Elanto) ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla HOK-Elanto ostaa Tapiolan Sokos Oy:n liiketoiminnan SOK:lta. Tapiolan Sokos-tavaratalon liiketoiminta siirtyy HOK-Elannolle 1.1.2009.

- S-ryhmän sisällä on pyritty työnjakoon, jossa Sokos-tavaratalojen liiketoiminta keskitetään alueosuuskaupoille. HOK-Elannolla on ennestään Sokos-tavaratalot Helsingin keskustassa ja Hakaniemessä, kertoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

HOK-Elanto osti SOK:lta Helsingin keskustan Sokoksen liiketoiminnan vuonna 2004. Hakaniemessä jo 1920-luvulta sijainnut tavaratalo siirtyi HOK-Elannolle Helsingin Osuuskaupan ja Osuusliike Elannon fuusion yhteydessä. HOK-Elanto remontoi tavaratalon ja avasi uudistuneen Sokoksen Hakaniemeen keväällä 2004. Nyt toteutettavan liiketoimintakaupan jälkeen kaikki kolme pääkaupunkiseudun Sokosta ovat HOK-Elannon omistuksessa.

Espoon kaupunki on uudistamassa Tapiolan keskustaa yhdessä keskustan kiinteistöjen kanssa. Uudistuksen myötä kaupallisten palveluiden määrä lisääntyy ja monipuolistuu. Keskustan viihtyisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Myös liike- ja pysäköintitiloja on tarkoitus rakentaa lisää.

- Tapiolan keskustan voimakas kehittäminen on käynnistymässä ja haluamme olla aitiopaikalta mukana seuraamassa alueen kehittymistä, Matti Niemi toteaa.

Tapiolan Sokos Oy:n henkilökunta siirtyy liiketoimintakaupan yhteydessä vanhoina työntekijöinä HOK-Elannon palvelukseen.

SOK on strategiansa mukaisesti myynyt 2000-luvulla Sokos-tavaratalojensa liiketoiminnan paikalliselle alueosuuskaupalle. Tapiolan Sokos oli viimeinen SOK:n hallussa ollut Sokos-tavaratalo. SOK vastaa yhä Sokos-tavaratalojen ketjuohjauksesta, johon kuuluvat muun muassa liikeideoiden, konseptien ja valikoimien ylläpito ja kehittäminen.

 

Lisätietoja:
SOK, johtaja Antti Sippola, puh. 010 76 82890
HOK-Elanto, toimitusjohtaja Matti Niemi, puh. 010 76 60100