13.7.2015

Osuuskaupan tiedote 13.07.2015

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n maatalouskauppa yhtiöitetään

Maatalouskauppa on SSO:lle tärkeä liiketoiminta-alue, jonka kilpailukykyisyyteen osuuskauppa haluaa panostaa. SSO:n maatalouskauppa on päätetty yhtiöittää 1.12.2015 ja yhtiöstä tulee SSO:n sataprosenttinen tytäryhtiö. Yhtiön nimeksi tulee SSO Maatalous Oy.

  • Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n maatalouskauppa yhtiöitetään

S-ryhmä teki jo vuonna 2013 linjapäätöksen jättäytyä maatalouskaupan ketjuliiketoiminnasta. - Tämä tarkoitti sitä, että liiketoiminnan kehitystyö jäi alueosuuskauppojen omalle vastuulle ja käytännössä maatalouskauppaa jäi harjoittamaan vain kaksi osuuskauppaa: SSO ja Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepee. Näin ollen nykymuodossaan maatalouskauppa ei saa synergiaetua yhteistyöstä muiden osuuskauppojen kanssa, perustelee SSO:n talous- ja kehitysjohtaja, rauta-maatalouskaupan toimialajohtaja Anja-Anniina Pirttimaa.

- Toimintamallin muutoksen myötä SSO:n maatalouskauppa pystyy vastaamaan paremmin alan kilpailuun,  Pirttimaa jatkaa. – Ja SSO:n liiketoiminnasta tulee vertailukelpoisempaa muiden alueosuuskauppojen kanssa, kun liiketoimintamuodot ovat tämän jälkeen yhtenäisemmät.

Henkilökunta vanhoina työntekijöitä SSO Maatalous Oy:lle

Kaikki SSO:n maatalouskaupan työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä SSO Maatalous Oy:n palvelukseen. – Aloitamme yhtiön uuden toimitusjohtajan ulkoisen rekrytoinnin 7.8.2015 alkaen. SSO Maatalouden toimitusjohtaja tulee vastaamaan maatalous- ja viljakaupasta. Tähän kokonaisuuteen kuuluu Salon Agrimarketin liiketoiminta sekä Someron, Koski Tl:n, Perniön, Kemiön ja Karkkilan maatalousmyynti, kertoo Pirttimaa. Yhtiön tuleva toimitusjohtaja raportoi talous- ja kehitysjohtaja Anja-Anniina Pirttimaalle.

Liiketoimintamuutoksella ei ole vaikutusta SSO:n rautakaupan – Kodin Terran ja S-Rautojen - toimintaan.

SSO:lla on myös kaksi muuta tytäryhtiötä; PP-auto Oy ja Lohjan Autokeskus Oy.

Liitetiedostot