18.7.2017

Suomihittejä, uskomattomia tilanteita ja mahdottomia sutjauksia – Kesäteatteriesitys Sisko ja sen veli

Sukulaisuus on side, joka ei muutu yhtään helpommaksi aikuisiälläkään. Ainakaan, jos asuu saman katon alla sisaruksensa kanssa.

  • Jukka Rasilan roolihahmo Immu-veli on melkoinen naistenmies.

  • Epäonnisena siskona,Tuijana, katsojia naurattaa Kirsi Ylijoki.

  • Päätyvätkö sisarusparin isän tuhkat Raumalle?

  • Vaikka kaikki ei mene aina ihan putkeen, Tuija ja Immu viihtyvät toistensa seurassa.

  • Immun naiskuvioista syntyy aikamoinen soppa,

 

Meri Oulun Kesäteatterin komedia Sisko ja sen veli kertoo sisarussuhteen kommelluksista nuoruuden tuolla puolen. Yle TV2:n klassikkosarjan jaksot taipuvat Neil Hardwickin käsikirjoituksena hulvattomaksi esitykseksi, jolle Toppilan Möljä antaa kesäiset puitteet. Olka Horilan ohjaus on täynnä suomihittejä, uskomattomia tilanteita ja mahdottomia sutjautuksia.
 
Katsojan kannattaa höllätä nutturaansa Siskoa ja sen veljeä katsomaan mennessä, sillä esityksessä tyrskähtelee tahtomattaankin vähän sopimattomille vitseille. Juuri tabujen rikkominen oli 80-luvulla mustalla huumorilla höystetyn Siskon ja sen veljen juttu.  Meri Oulun Kesäteatteri tuo lavoille näytelmän, jossa vaikeatkin aiheet käsitellään naurun kautta.
 

Tuttuja kasvoja Kotikadusta, Sykkeestä, Raidista ja kotimaisen sketsiviihteen kärjestä

Kesäteatterinäytelmässä työhönsä pikkupaikkakunnan bingossa kyllästynyttä keski-ikäistyvää siskoa Tuijaa esittää Kirsi Ylijoki. Yli 10 vuodeksi yliopiston penkille jumiutuneen ja pesunkestävän naistenmiehen veljen, Immun, tuo lavalle Jukka Rasila. Milloin salarakkaana tai lääkärinä, työkaverina tai baarimikkona, poliisina tai ikkunasta kapuavana miehenä edustavat Teemu Aromaa, Mika Räinä, Mari Lehtonen ja Kirsti Valve.
 
Mitä tapahtuu, kun tiukkapipoinen täti tahtoo viedä sisarusten isän tuhkat Raumalle? Entä kuinka käy, kun Immu järjestää siskolleen sokkotreffit? Paljastaako Tuija vahingossa veljensä suhteen varattuun naiseen? Ja mikä onkaan sellainen työ, jonka vaikein osuus on olla pieraisematta lähes tuntiin?
 

Liput ja majoitus omistajille

Liput Meri Oulun kesän komediaan myyvät Limingantullin, Linnamaan, Raksilan, Zeppelinin, Kemin ja Tornion Prismat sekä Sokos Herkku Kioskin Ticketmaster-piste. Ennakkolipun Omistajan hinta on 22,5 € (norm. 25,50€). 
 
Omistajalle Arina tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kesäinen kaupunkiloma kesäteatteri esitkseen. Original Sokos Hotel Arina myy majoituksen ja teatterilipun sisältäviä paketteja alkaen 85,50 €/hlö/vrk/2 hh:ssa. 
 
Omistajan edut ovat voimassa esityspäivinä 14.7.-6.8.2017.
 
Lisätietoa:
 
Uutinen koskee toimipaikkoja:
Ketju: Prisma