1.7.2013
2 kommenttia

Osuuskaupan tiedote 01.07.2013

SSO suunnittelee toimintojen tehostamista rauta-, maatalous- ja puutarhakaupassa

SSO suunnittelee toimintojen tehostamista ja on tehnyt tänään 1.7. neuvotteluesityksen, jonka seurauksena SSO:n rauta-, maatalous- ja puutarhakaupan toimialalla käynnistyy yhteistoimintaneuvottelut 8. heinäkuuta.

Tehostamissuunnitelmilla voi toteutuessaan olla henkilöstövaikutuksia SSO:n rauta-, maatalous- ja puutarhakaupan toimialalla. Yhteistoimintaneuvottelut eivät vaikuttaisi SSO:n muiden toimialojen henkilökuntaan, ja SSO pyrkii ensisijaisesti tarjoamaan rauta-, maatalous- ja puutarhatoimialan henkilöstölle työtehtäviä SSO-yhtymän sisältä.

– S-ryhmässä ja SSO:ssa on ollut pitkä kasvun ja kehittämisen kausi. Nykyinen jo jonkin aikaa jatkunut yleinen taantuma, ja sen seurauksena SSO:n toimialueen ostovoiman heikentyminen eivät tue sitä, että nykyisellä toimintamallilla voitaisiin jatkaa. Valtakunnallinen rauta-, rakennus- ja sisustustarvikekaupan laskusuunnassa ollut myynnin kehitys ei helpota tilannetta. Näiden seurauksena, ja osin voimakkaan muutoksen ja vahvan kehityspanoksen vuoksi SSO:n rauta-, maatalous- ja puutarhakaupan tulos on ollut viime vuosina tappiollista, SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen kertoo.

–Tavoitteena on löytää yhteensä  1,5 miljoonan euron kustannussäästöt, joita haetaan kattavasti kaikista kuluista. Suunnitelmilla saattaa olla vaikutusta myös henkilöstöön, Esko Jääskeläinen toteaa.

Mahdolliset yhteistoimintaneuvottelut koskevat SSO:n rauta-, maatalous- ja puutarhakaupan koko henkilöstöä. Neuvottelujen piirissä olisi noin 180 työntekijää. Suunnitelmat voivat toteutuessaan johtaa enimmillään 20 työntekijän irtisanomiseen. SSO pyrkii ensisijaisesti tarjoamaan rauta-, maatalous- ja puutarhatoimialan henkilöstölle työtehtäviä SSO-yhtymän sisältä. Tavoitteena on, että yhteistoimintaneuvottelut saataisiin päätökseen elokuun loppuun mennessä.

SSO:n muut toimialat eli päivittäis- ja käyttötavarakauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, sekä autokauppa eivät kuulu esityksen mukaisten yhteistoimintaneuvottelujen piiriin.

Lisätiedot: SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen, puh. 044 7705 700

Liitetiedostot
Uutinen koskee toimipaikkoja:
Kodin Terra
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kodin Terra toimipaikkoja:
Kodin Terra puutarha ja piha
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kodin Terra puutarha ja piha toimipaikkoja:
S-Rauta
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-Rauta toimipaikkoja:
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Maatalous, Puutarha, Rauta, Tiedote, Yhteistoimintaneuvottelut, Yt-neuvottelu