19.9.2016
2 kommenttia

Osuuskaupan tiedote 19.09.2016

SSO suunnittelee S-Rautojen toimintojen siirtämistä liikkeen luovutuksella SSO Maatalous Oy:lle

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on päivittänyt strategiaansa vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Osana 7.9.2016 alkaneita yhteistoimintaneuvotteluita, on SSO:n rautakaupan eli S-Rautojen toiminnot suunniteltu siirrettäväksi liikkeen luovutuksella SSO Maatalous Oy:lle. SSO:n S-Rautojen henkilöstöstä valtaosa siirtyisi näin ollen ns. vanhoina työntekijöinä osaksi SSO Maatalous Oy:tä SSO:n sisäisessä liikkeen luovutuksessa vuoden 2016 loppuun mennessä.

SSO Maatalous Oy ilmoitti kesäkuun alussa laajentavansa merkittävästi toimintaansa. Myyntialue kasvaa Nummelassa sijaitsevan uuden toimipaikan myötä Länsi-Uudenmaan suuntaan ja samalla maatalouskaupan tuotevalikoima lisääntyy Cemagron lannoitteilla. Lisäksi Agritek Oy:n kanssa tehty jälleenmyyntisopimus lisää yrityksen konevalikoimaa merkittävästi. Koska kaikki aiemmat jälleenmyyntisopimukset Hankkija Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat ennallaan, kasvaa SSO Maatalouden tuotevalikoima merkittävästi. Myös hevos- ja lemmikkieläintarvikekaupan valikoimaa kehitetään voimakkaasti. Nummelan uuden toimipaikan avaamisen jälkeen SSO Maatalouden palveluja on tarjolla nyt 7 eri paikkakunnalla: Salossa, Nummelassa, Somerolla, Koskella, Perniössä, Kemiönsaarella ja Karkkilassa.
 
Rautakauppa on puolestaan ollut jo jonkin aikaa tappiollista, mutta palvelut on nähty tärkeänä osana SSO:n asiakasomistajien palvelutarjontaa. Nyt suunnitteilla oleva SSO:n S-Rautojen yhdistäminen osaksi SSO Maatalous Oy:n toimintoja antaa paremmat mahdollisuudet kehittää kummankin toimialan palveluja paikallisesti ja hyödyntää rauta- ja maatalouskaupan synergiaetuja. Liikkeen luovutuksessa rautakaupoista siirtyisi valtaosa henkilöstöstä ns. vanhoina työntekijöinä SSO Maatalous Oy:lle. 
 
S-ryhmä teki jo vuonna 2013 linjapäätöksen jättäytyä maatalouskaupan ketjuliiketoiminnasta. SSO:ssa maatalouskauppaan haluttiin kuitenkin panostaa muun muassa siksi, että toimialueella kasvaa yli 10 % Suomen vilja-alasta. Näin ollen maatalouskauppa yhtiöitettiin vuoden alusta ja SSO Maatalous Oy on nykyään SSO:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö kuten PP-auto Oy sekä Lohjan Autokeskus Oy. 
 

Synergiaedut tehokkaampaan hyötykäyttöön ja päällekkäisyyksien poistoa

- Kodin Terran sulkemista suunnitellaan 
- Halikon Prisman aulassa sijaitseviin vuokralaistiloihin suunnitteilla hevos- ja eläintarvikeliike
 
Salossa Halikossa sijaitseva Kodin Terra lopettanee toimintansa viimeistään vuoden 2017 alkupuolella. Kodin Terran toiminta on ollut tappiollista ja konseptin tulevaisuudelle ei löydetty riittävän hyvää tulospolkua. Palveluissa on jonkin verran ollut myös päällekkäisyyksiä vieressä sijaitsevan Halikon Prisman ja Meriniityssä sijaitsevan maatalouskaupan osalta. Palvelutarjontaa suunnitellaan nyt tarkistettavaksi: Osa Kodin Terran palveluista ja tuotteista siirrettäisiin SSO Maatalous Oy:n Salon toimipisteeseen Meriniittyyn, osa mahdollisesti Prisman yhteyteen ja osa kannattamattomimmista tuoteryhmistä lopetettaisiin. 
 
Halikon Prisman aulassa sijaitseviin vuokralaistiloihin suunnitellaan avattavaksi uusi hevos- ja lemmikkieläintarvikeliike, jonne Kodin Terran ja osa SSO Maatalouden valikoimasta siirtyisi. Liikkeen avaaminen pyritään toteuttamaan vielä tämän vuoden aikana.
 
Muiden SSO:n yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä olevien toimialojen suunnitelmista ei vielä tällä erää ole tiedotettavaa. Neuvottelut jatkuvat vähintään 19.10.2016 saakka, ellei neuvotteluiden kulusta muuta johdu.
 
Lisätietoja:
SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen, puh. 044 7705 700
SSO:n henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo, puh. 044 7705 175
SSO Maatalous Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tyykilä, puh. 044 7705 271
 
SSO:n luottamusmiehet:
Kaupan sopimusalojen pääluottamusmies (PAM) Heli Jauhanen, puh. 044 7705 152
Majoitus- ja ravitsemisalan pääluottamusmies (PAM) Matti Nuija, puh. 044 7705 149
Kaupanalan esimiesliitto KEY:n luottamusmies Jorma Mynttinen, puh. 044 7705 124 
 
Liitetiedostot
Uutinen koskee toimipaikkoja:
Kodin Terra
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kodin Terra toimipaikkoja:
Kodin Terra puutarha ja piha
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kodin Terra puutarha ja piha toimipaikkoja:
S-Rauta
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-Rauta toimipaikkoja: