18.12.2009

Lehdistötiedote 18.12.2009

SOK:n pääjohtaja vaihtuu

Tiedotusvälineille 18.12.2009, julkaisuvapaa klo 14.30

SOK:n pääjohtaja vaihtuu

SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen luopuu pääjohtajan tehtävistä terveydellisistä syistä. Hiltunen sai aivoinfarktin 5. marraskuuta. Hän jää pois SOK:n palveluksesta tammikuun alussa.

– Olen vajaan puolentoista vuoden sisällä käynyt läpi laajan sydänleikkauksen, laskimotukoksen ja aivoinfarktin. Vaikka olen toipunut hyvin, niin koen, ettei jatkaminen pääjohtajan tehtävässä näiden jälkeen ole S-ryhmän edun eikä oman etuni mukaista, pääjohtaja Hiltunen toteaa.

SOK:n hallintoneuvoston nimitysvaliokunta ryhtyy välittömästi valmistelemaan uuden pääjohtajan valintaa hallintoneuvoston puheenjohtaja Otto Mikkosen johdolla.

Väliaikana pääjohtajan tehtäviä hoitaa Hiltusen varamies, SOK:n liiketoimintojen johtaja Antti Sippola. SOK:n hallituksen puheenjohtajana toimii sen varapuheenjohtaja, Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä.

– On todella harmillista, että Arto Hiltusen erinomaisesti alkanut pääjohtajakausi jää näin lyhyeksi. Hiltunen on paitsi äärimmäisen kokenut ja ammattitaitoinen liikkeenjohtaja, myös hyvin pidetty persoona sekä henkilöstön että muiden sidosryhmien parissa. Uskon kuitenkin, että huolellisen valintaprosessin tuloksena löydämme hänen työlleen hyvän jatkajan, hallintoneuvoston puheenjohtaja Otto Mikkonen sanoo.

Uusi pääjohtaja pyritään löytämään kesään 2010 mennessä.

Lisätietoja:
SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Otto Mikkonen, p. 0500 672313