12.5.2009

Lehdistötiedote 12.05.2009

SOK:n Kajaanin palvelukeskus ripeästi käyntiin

Lehdistötiedote 12.5.2009, julkaisuvapaa kello 15.00

SOK:n Kajaanin palvelukeskus ripeästi käyntiin

Toiminta SOK:n Kajaanin palvelukeskuksessa on käynnistymässä ripeässä tahdissa. Tämän vuoden lopulle asetettu 30 henkilön rekrytoimistavoite on toteutumassa etuajassa.

SOK:n hallintojohtaja Jari Annalan mukaan ripeä tahti jatkuu ensi vuonnakin, ja vuoden 2010 loppuun asetettu tavoite keskuksen henkilöstömäärän nostamisesta sataan näyttäisi rikkoutuvan jo aiemmin.

Uuden palvelukeskuksen avajaisissa tiistaina puhunut Annala korosti, että toimintojen tuominen Kajaaniin on SOK:lle luonteva ratkaisu.

- Alueosuuskauppojen omistaman SOK:n tehtävä on tarjota palveluja eri puolilla maata toimiville omistajilleen. Siksi palveluiden tuottamisen hajasijoittaminen ympäri maata sopii erittäin hyvin SOK:n toiminnan luonteeseen.

Annalan mukaan ratkaisu on myös SOK:n kannalta järkevä ja vastuullinen, koska Kajaanissa työvoiman saatavuus ja pysyvyys on pääkaupunkiseutua turvatumpaa.

- Viimeisetkin epäilyt työvoiman saatavuudesta hälvenivät, kun rekrytoinnit vuoden alkupuolella käynnistyivät. Olemme tässä vaiheessa tehneet työsopimuksen parinkymmenen henkilön kanssa ja hakemuksia olemme saaneet noin 550, pääosin Kajaanista ja sen ympäristöstä.

SOK:n uuden palvelukeskuksen toiminta käynnistyi huhtikuun puolivälissä. Koulutuspainotteisen alun jälkeen henkilöstö pääsi toimeen jo toukokuun alusta, kun Osuuskauppa Maakunnan ja Keskimaan taloushallinnot siirtyivät palvelukeskuksen hoidettaviksi.

Avajaispuheessaan Jari Annala kiitti erityisesti Kajaanin kaupunkia siitä, että kaupungissa ei ole muutosten edessä halvaannuttu, vaan uutta yritystoimintaa on etsitty kiitettävän aktiivisesti ja tuloksellisesti.

- Monet muutkin kaupungit voisivat ottaa täältä mallia ja oppia sen perusasian, että hyvä elinkeinopolitiikka on ennen kaikkea halua palvella yrityksiä, Annala linjasi.

Lisätietoja:
SOK:n hallintojohtaja Jari Annala, puh. 010 76 82040 tai
projektijohtaja Pekka Timonen, puh. 010 76 82170