29.3.2010

Lehdistötiedote 29.03.2010

SOK myy Maan Auton Veholle

SOK myy tytäryhtiönsä Maan Auto Oy:n koko osakekannan Veho Group Oy Ab:lle. Kauppaan kuuluvat Peugeot henkilö- ja hyötyajoneuvojen maahantuonti, varaosatoiminnot ja autojen maahantuontikunnostustoiminta Hangossa.

Maan Auton henkilöstö siirtyy kaupan myötä Vehon palvelukseen. Henkilöstön määrä on 67, joista 43 työskentelee maahantuonnissa ja 24 maahantuontikunnostamisessa. Maan Auton toimitusjohtajana jatkaa KTM Vesa Tikka.

Veho aloittaa Peugeot-autojen maahantuojana 1.5.2010. Kauppa vaatii ennen voimaantuloa Kilpailuviraston hyväksynnän.
Nykyiset Peugeot-jälleenmyyjät jatkavat toimintaansa normaalisti voimassaolevien sopimusten mukaisesti.

S-ryhmän 10 alueosuuskauppaa ja SOK:n omistama Automaa Oy jatkavat Peugeotin jälleenmyyjinä. Kaikkiaan S-ryhmässä on 41 autokaupan toimipaikkaa, ja niissä on edustettuna 15 automerkkiä.

S-ryhmä keskittyy autojen vähittäiskauppaan

S-ryhmä keskittyy jatkossa autojen vähittäiskauppaan sekä huolto- ja varaosatoimintaan. Lisäksi ryhmä keskittyy tuottamaan ja kehittämään autoiluun liittyviä palveluja ja etuja pääsääntöisesti asiakasomistajille.

S-ryhmän autokaupan kehittämistä ja toimintojen yhtenäistämistä varten SOK:n hallitus on päättänyt perustaa autokaupan liiketoimialalle S-ryhmän rakenteen mukaisen ketjuohjauksen. Uusi ketjuohjausyksikkö aloittaa toimintansa 2010 vuoden alkupuolella.

- Autojen maahantuonti ei ole meille asiakasomistajien palvelemisessa ydinliiketoimintaa, joten luovumme siitä ja keskitymme vähittäiskauppaan, jossa S-ryhmällä on jo valmiiksi paljon synergiaa autoiluun liittyen, SOK:n liiketoiminnoista vastaava johtaja Antti Sippola toteaa.

Veho Group hyödyntää synergioita muiden maahantuontiensa kanssa

Veho vahvistaa kaupan myötä asemaansa Suomen johtavana autoalan yrityksenä, jonka ennestään maahantuomat henkilöautomerkit ovat Mercedes-Benz, smart, Citroën ja Mitsubishi. Veho on tehnyt yhteistyötä Peugeotin ja Citroënin valmistajan PSA Groupin kanssa vuodesta 1996. Nyt solmittava kauppa on myös osoitus eurooppalaisen suuren toimijan luottamuksesta suomalaista, yksityistä perheyritystä kohtaan.

- Maan auto jatkaa itsenäisenä tytäryhtiönä ja maahantuojana Veho-konsernissa. Useamman merkin maahantuojana meillä on kuitenkin synergiaetuja, joilla varmistetaan asiakaspalvelun laatu ja tuloksellinen toiminta myös automarkkinoiden ollessa normaalia alhaisemmalla tasolla, Veho Groupin toimitusjohtaja Jan-Martin Börman lisää.

Lisätiedot:
Johtaja Antti Sippola, SOK:n liiketoiminnot, puh. 010 76 82890
Toimitusjohtaja Jan-Martin Börman, Veho Group Oy Ab, puh. 0500 456 960