21.12.2009

Lehdistötiedote 21.12.2009

SOK myy logistiikkakeskuksensa S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:lle

SOK myy logistiikkakeskuksensa S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:lle

SOK:n logistiikkakeskukset siirtyvät joulukuussa perustetun S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n omistukseen kahdessa vaiheessa kesään 2010 mennessä. Uusi yhtiö keskittyy vain logistiikkakeskuksiin, ja sen omistajia ovat S-ryhmän kaikki 22 alueosuuskauppaa.

SOK myy tämän vuoden loppuun mennessä uudelle yhtiölle hotelli-, ravintola- ja cateringliiketoimintaa palvelevan Tuusulan logistiikkakeskuksen ja rakenteilla olevan Sipoon käyttötavaralogistiikkakeskuksen.

Kilon päivittäistavaralogistiikkakeskuksesta siirtyy vuoden loppuun mennessä puolet S-ryhmän logistiikkakeskuksille. Tavoitteena on, että toinen puoli Kilon kiinteistön omistuksesta siirtyy uudelle yhtiölle kesään 2010 mennessä.

Järjestelyjen taustalla on S-ryhmän suuret panostukset logistiikkajärjestelmiensä ja erityisesti logistiikkakiinteistöjensä kehittämiseen.

- On tarkoituksenmukaista, että koko S-ryhmä omistaa ryhmän toiminnan kannalta strategisimmat kiinteistöt. Myös kiinteistöjen myymistä ulkopuoliseen omistuksen harkittiin, mutta vaihtoehto hylättiin, SOK:n hallintojohtaja Jari Annala toteaa.

- Sipoon käyttötavaralogistiikkakeskuksen rakentaminen on S-ryhmän kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi, sillä sen kokonaisinvestointi nousee noin 150 miljoonaan euroon. Rakennustyöt ovat jo käynnistyneet, ja keskus on valmis vuonna 2012, SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen kertoo.

S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy on vuokrannut kiinteistönsä SOK:n tytäryhtiöille Inex Partners Oy:lle ja Meira Nova Oy:lle pitkillä vuokrasopimuksilla. Sipoon logistiikkakeskuksen valmistuttua yhtiön kiinteistöomaisuuden tasearvo tulee olemaan noin 280 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen yhteen laskettu pinta-ala on tuolloin noin 190 000 neliömetriä.

S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n rahoittajina toimivat Nordea Pankki, Pohjola Pankki ja S-Pankki.

Lisätietoja:
SOK:n hallintojohtaja Jari Annala, puh. 010 76 82040 ja
SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 76 82142