8.3.2013

Lehdistötiedote 08.03.2013

SOK mukaan Pietarin ja Baltian Prismoihin sijoittavaan kiinteistörahastoon

SOK osallistuu Pietarin ja Baltian kiinteistöihin sijoittavaan kiinteistörahastoon. Rahaston omistamien kiinteistöjen ensisijaisina vuokralaisina ovat Prisma-ketjun myymälät. Lisäksi vuokralaisina voivat olla Prismojen yhteydessä toimivat erikoisliikkeet ja palveluntarjoajat.

Kiinteistörahaston on määrä hankkia omistukseensa 5-10 Prisma-kiinteistöä. SOK:n oma rahoitustarve on 16 miljoonaa euroa, ja lisäksi rahastoon on tulossa mukaan institutionaalisia sijoittajia.

SOK:lla taloudesta ja rahoituksesta vastaavan johtajan Jari Annalan mukaan rahasto vähentää selvästi SOK:n omia investointitarpeita, mutta tarjoaa myös muita etuja.

– SOK:lle kiinteistörahasto antaa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa Prisma-kiinteistöjen suunnitteluun ja kehittämiseen. Lisäksi se vähentää riippuvuuttamme paikallisista vuokranantajista, Annala kertoo.

SOK:n tavoitteena on luoda lähialueille yhteensä noin 50 Prisman verkosto. Tällä hetkellä toiminnassa on noin 30 myymälää, joista puolet Pietarissa ja puolet Baltiassa.

Laajentuva liiketoiminta lisää S-ryhmän yhteisiä hankintamääriä ja auttaa näin pitämään myyntihinnat kilpailukykyisinä. SOK arvioi, että alkuinvestointien jälkeen, jo muutaman vuoden kuluttua, lähialueiden liiketoiminnat ovat selvästi voitollisia.