6.10.2010

Lehdistötiedote 06.10.2010

SOK avaa Narvassa Prisman – Itä-Virumaan suurimman myymälän

LEHDISTÖTIEDOTE 6.10.2010

SOK avaa Narvassa Prisman – Itä-Virumaan suurimman myymälän

SOK:n tytäryhtiö AS Prisma Peremarket avaa tänään ensimmäisen myymälänsä Tallinnan ulkopuolella. Narvan Prisman myyntipinta-ala on yli 9 000 neliömetriä, mikä tekee siitä Itä-Virumaan suurimman ja valikoimaltaan laajimman myymälän. AS Prisma Peremarketin toimitusjohtajan Janne Lihavaisen mukaan Prisman kilpailuetuja Narvassa ovat erinomainen sijainti, edullinen hintataso ja laaja valikoima. Avattava myymälä tuo Narvaan yli 100 uutta työpaikkaa. Prisma sijaitsee uudessa kauppakeskuksessa, jonka omistaa suomalainen kiinteistökehitys- ja investointiyritys Vicus Limited.

- Kyseessä on ensimmäinen Prisma Peremarketin hypermarket Tallinnan ulkopuolella, sanoo AS Prisma Peremarketin toimitusjohtaja Janne Lihavainen.
- Narvan Prisman keskeinen kilpailuetu on sen sijainti. Uusi kauppakeskus sijaitsee nimittäin keskellä Narvan suurinta asuinaluetta. Lisäksi etujamme ovat jatkuvasti edullinen hintataso ja erittäin laaja valikoima.

Avattava myymälä tuo Narvaan yli 100 uutta työpaikkaa.
- Oli miellyttävä yllätys, että työpaikanhakijat tiesivät Prismasta paljon sekä osasivat selvästi eritellä, mitä Prisma tekee toisin verrattuna muihin vähittäismyymäläketjuihin. Olemme saaneet Narvan Prismaan upean ja ammattitaitoisen henkilökunnan, toteaa Narvan Prisman johtaja Marge Lasn.

Narvan Prisman valikoimarakenne on samankaltainen kuin Tallinnan Rocca al Maren Prismassa. Laajan ja edullisen elintarvikevalikoiman lisäksi suurta huomiota on kiinnitetty myös käyttötavaravalikoimaan. Viron Prismat tarjoavat laajan valikoiman kodintekniikkaa, sisustusta, urheilua ja pukeutumista, hyvää hinta-laatusuhdetta ja tunnettuja tavaramerkkejä.

- Useat muut yritykset ovat taloustaantuman aikana supistaneet toimintaansa, mutta Prisma on käyttänyt taantumaolosuhteita hyväksi laajentuakseen. Avaamme tänä vuonna kaksi isoa Prisma-myymälää Tallinnan ulkopuolella, Lihavainen lisää.
Tallinnassa Prismoja on viisi.

Narvan uuden kauppakeskuksen suunnittelija ja rakentaja on rakennusyhtiö Oma Ehitaja AS. Keskuksen omistaja on suomalainen kiinteistökehitys- ja investointiyritys Vicus Limited.
- Prisma on erinomainen yhteistyökumppani, ja meillä on ilo olla mukana Prisman laajentumisessa sekä Narvassa että  muualla Baltian maissa, sanoo Vicuksen toimitusjohtaja Risto Hiekka.

Prisma-ketju toimii Suomen lisäksi myös Viron, Latvian, Liettuan ja Venäjän markkinoilla. Virossa Prisma aloitti toimintaansa vuonna 2000 ja työllistää siellä jo yli 1 000 henkilöä.

SOK:n tytäryhtiöitä Virossa ovat AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, joka hoitaa Tallinnassa Sokos Hotel Virun majoitus- ja ravitsemiskauppaa.

Lisätietoja:
PRISMA PEREMARKET
Kadri Lainas, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, +372 56 450 326, kadri.lainas@sok.fi

VICUS LIMITED
Risto Hiekka, Toimitusjohtaja, +358 400 493 688, risto.hiekka@vicus.fi

AS Oma Ehitaja, Kaido Fridolin, Toimitusjohtaja, +372 50 17060, kaido.fridolin@oma.ee