11.9.2018

Osuuskaupan tiedote 11.09.2018

Sodanjulistus hävikille: Hämeenmaan alueen ysiluokkalaisia mukaan Hävikki-battleen

Millaisia aterioita syntyy, kun raaka-aineina on sattumanvaraisia raaka-aineita? Haasteeseen vastaavat ysiluokkalaiset ympäri maata, kun he kokkaavat Hävikkiviikon aikana aterioita kauppojen hävikkiruoasta. Mukana Hävikki-battlessa on Osuuskauppa Hämeenmaan toimi- alueelta seitsemän koulua; Kaurialan Koulu, Hartolan Yhtenäiskoulu, Iittalan Yhtenäiskoulu, Hauhon Yhteiskoulu, Parolan Yhteiskoulu, Kärkölän Yhteiskoulu ja Vääksyn Yhteiskoulu.

Toista kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat valmistavat kahden ruokalajin aterioita hävikkiruoasta. Varsinainen kilpailu käydään Instagramissa, jossa oppilaat jakavat kuvia hävikkiannoksistaan tunnisteella #hävikkibattle2018. Ruokavaikuttajista koostuva raati valitsee idearikkaimmat luokat, jotka palkitaan.
– Hävikki-battle on ruoanlaiton luovuusharjoitus. Se rohkaisee oppilaita hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita ja käyttämään mielikuvitusta ruoan kanssa. Haluamme opettaa, että jääkaapin jämistäkin voi valmistaa maukkaita aterioita, asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina Ovaskainen Motivasta kuvaa.
Hävikki-battlen järjestää valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Kampanjaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.  

Ruoan arvostusta keskusteluun
Raaka-aineet Hävikki-battleen oppilaat noutavat Osuuskauppa Hämeenmaan seuraavista myymälöistä: S-market Jukola, S-market Hartola, S-market Iittala, S-market Hauho, S-market Parola, S-market Järvelä ja S-market Vääksy.
Hävikkiruokakassien sisältö vaihtelee, koska se on koottu kaupan sen hetken hävikistä. Todennäköisesti mukana on ainakin leipää ja kasviksia.
– Hävikki-battlessa ollaan hauskalla tavalla tärkeän asian äärellä. Toivomme, että kilpailu tuo keskusteluun myös ruoan arvostamisen merkityksen ja tarjoaa vinkkejä, jottei syömäkelpoista ruokaa heitettäisi pois, toteaa Osuuskauppa Hämeenmaan valikoima- ja vastuullisuuspäällikkö Niina Toivonen.

Lisätietoa:
Osuuskauppa Hämeenmaa, Valikoima- ja vastuullisuuspäällikkö Niina Toivonen puh. 044 772 1532
Asiantuntija, kotitalousopettaja Elina Ovaskainen, Motiva, elina.ovaskainen@motiva.fi puh. 040 7749 390
Lisää tietoa Hävikki-battlesta sekä lista kisaan osallistuvista oppilaitoksista: http://www.saasyoda.fi/hävikki-battle