30.1.2008

Osuuskaupan tiedote 30.01.2008

Satakunnan Osuuskauppa aloittaa Kodin Terran rakentamisen Porin Tikkulaan

Satakunnan Osuuskaupan Porin Kodin Terran suunnittelu on saatu päätökseen ja rakentaminen aloitetaan marraskuussa Tikkulaan.  Kodin Terra on S-ryhmän uuden ajan tee-se-itse-rautakauppa, jonka tehtävänä on auttaa asiakasomistajia rakentamaan ja remontoimaan sekä pitämään koti, vapaa-ajan asunto ja piha kunnossa ja kauniina.

Kodin Terran myötä asiakasomistajille pystytään tarjoamaan entistä monipuolisempia valikoimia ja palveluja laajasti jopa yli Satakunnan maakuntarajojen.  Edullisten hintojen lisäksi asiakasomistajat saavat kaikista ostoista Bonusta. Kodin Terra on asiakkaalle selkeä ja helppo ostopaikka tehtäessä sisustamisen, puutarhan, rakentamisen ja remontoinnin hankintoja.

Arkkitehtisuunnittelun rakennukselle on tehnyt Arkkitehti Oy Nordman. Pääurakoitsijaksi on valittu tarjouskilpailun perusteella Rakennus Vuorenpää Oy, joka kuuluu Skanska Talonrakennus Oy:öön. Rakennettavan myymälän koko tulee olemaan noin 12 500 m2 ja kokonaiskerrosala tulee olemaan noin 14 700 neliötä. Investoinnin kokonaisarvo on noin 13 miljoonaa euroa, ja yksikkö tavoittelee merkittävää markkinaosuutta toimialueella. Rakennus valmistuu vuoden 2008 loppuun mennessä ja myymälä avataan vuoden 2009 kevään aikana.

Myymälän tuotevalikoima käsittää noin 35 000 tuotetta ja sen lisäksi tarjonnasta löytyy laaja toimitusmyyntivalikoima. Kodin Terra tulee työllistämään noin 70 henkilöä. Kodin Terrassa panostetaan myös asiakaspalveluun ja neuvontaan. Liikepaikalla tulee olemaan yli 700 autopaikkaa.

Kodin Terra -myymälä sijoittuu samalle tontille S-market Tikkulan ja ABC - liikennemyymälän kanssa. Alueella jo sijaitsevan ABC-polttonestejakelupisteen kapasiteettia on jo laajennettu. Loppuvuoden 2007 aikana alueelle rakennetaan myös WashKing-pesukatu. Myös näistä palveluista asiakasomistajalla on mahdollisuus kerryttää Bonusta. Sijainnin etuna on jo olemassa olevien palvelujen lisäksi myös hyvä liikenteellinen saavutettavuus.

Ensimmäinen S-ryhmän Kodin Terra -tavaratalo on toiminut Lahden Renkomäen liikekeskuksessa vuodesta 2005. Kodin Terra -yksiköitä on suunnitteilla myös muiden alueosuuskauppojen toimialueille.