1.11.2013

Osuuskaupan tiedote 01.11.2013

Salon Teatterin SSO-stipendit Sonja Leinolle ja Rami Laaksoselle

Salon Teatterin SSO-stipendi jaettiin jo kymmenennen kerran ja sen saivat teatteritaiteen harrastajat Sonja Leino ja Rami Laaksonen. Stipendit jaettiin Tekstarimusikaalin ensi-illassa Salon Teatterissa perjantaina 1.11.2013.

SSO on monin tavoin mukana toimialueensa kulttuurin tukemisessa ja monipuolistamisessa. Yhteistyökumppanina on mm. Salon Teatteri ry, jolle on perustettu SSO:n nimeä kantava rahasto. Rahaston varoista jaetaan vuosittain stipendit salonseutulaisille taiteilijoille, taiteen harrastajille tai taiteen opiskelijoille. Stipendien tarkoituksena on edistää Salon seudulla työskentelevien taiteilijoiden toimintaedellytyksiä.

Sonja Leino on ollut Salon Teatterin kantavia voimia jo reilun vuosikymmenen ajan. Sivuroolien kautta hänestä versoi näyttämön vaativien pääroolien taitaja. Sonjan näyttelijäntyön taidot ovat taipuneet eri tyylilajien välillä niin draamasta komediaan kuin musiikkinäytelmienkin pariin. Hän on ollut mukana Salon Teatterin muussakin ohjelmatoiminnassa kuten Katastrofi-klubilla sekä Salon Teatterin kuoro Laulavaisissa. Sonjan panokset talkootöissä ja luottamustehtävissä ovat olleet esimerkillisiä. Näistä monista syistä tahdomme palkita hänet stipendillä, kannustaaksemme häntä jatkamaan seuraavankin vuosikymmenen ajan teatteriharrastusta, huolehtimaan jatkossakin maskeeraustarvikkeista ja opastamaan uusia näyttelijöitä talon tavoille.

Sonjan roolitöitä vuosienvarrelta mm. Riitta (näytelmässä Satumaa), Sofia (Pysäkki), Raili (Gabriel tule takaisin), Dorothy (Ihmemaa Oz), Celia (Kalenteritytöt)

Rami Laaksonen on toiminut muutaman vuoden ajan Salon Teatterin näyttelijänä. Lukiosta keväällä 2013 ylioppilaaksi kirjoittanut nuorukainen toteutti teatteridiplomityönään käsikirjoittamansa lyhytnäytelmän Menetetty mies. Rami aloitti teatteriharrastuksensa Salon Näyttämön nuorisoryhmässä ja on ollut myös mukana Näyttämön produktioissa. Rami on osallistunut myös näyttelijänä Vivamon Kansan raamattuseuran näytelmissä Lohjalla. Isokokoiseksi kaveriksi hän taipuu hyvin myös pieneen ilmaisuun ja kykenee tuomaan läsnäolollaan hyvää mieltä työryhmälle. Erityistä kiitosta hän saa harvinaisen hyvästä puheilmaisustaan, joka on poikkeuksellisen rikasta hänen ikäiselleen. Stipendillä haluamme kannustaa nuorta näyttelijää jatkamaan teatteriharrastuksen parissa jatkossakin.

Ramin Roolitöitä mm. Voimamies (näytelmässä Peppi Pitkätossu), Konstaapeli O'Hara (Arsenikkia ja vanhaa pitsiä), Poliisi sekä gangsteri (Dogville), Soppa-Nestori sekä terveydenhoitaja Lintunen (Reuhurinne), Vexi (Nyyrockcity)

Kuvassa vasemmalla SSO:n viestintäpäällikkö Anu Karppinen ja stipendien saajat Rami Laaksonen sekä Sonja Leino.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Salon teatteri, Stipendi, Teatteri