24.4.2009

Lehdistötiedote 24.04.2009

S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavarakaupan hankinta yhdistyy

Lehdistötiedote julkaistavaksi 24.4.2009 klo 13.00

S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavarakaupan hankinta yhdistyy

S-ryhmä kehittää päivittäis- ja käyttötavarakauppansa toimintamalleja. Osana muutosta yhdistetään SOK:n omistamat päivittäis- ja käyttötavaroiden hankintayhtiöt Inex Partners Oy ja Intrade Partners Oy keväällä 2010.

S-ryhmän tavoitteena on luoda uusi, aiempaa asiakaslähtöisempi toimintamalli, jonka avulla parannetaan ryhmän kilpailukykyä, investointien hyödyntämistä ja varmistetaan tulevaisuuden kasvumahdollisuudet.

– Selkeämpi työnjako ja ketjujen yhtenäiset toimintamallit parantavat saatavuutta ja tehostavat tavaravirran ohjausta. Hyödyt tulevat esiin ennen kaikkea asiakkaiden parempana palveluna, S-ryhmän liiketoimintojen ketjuohjaus- ja hankintatoimintojen johtaja Risto Pyykönen toteaa.

Uuden toimintamallin kehitystyö koskee hankintayhtiöiden lisäksi myös SOK:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan ketjuohjaustoimintoja. Työnjakoa ketjuohjausten ja hankintayhtiöiden välillä selkiytetään.

– Uutta toimintamallia suunnitellaan tästä eteenpäin henkilöstön kanssa. Toiminta jatkuu normaalisti ja tapahtuvista muutoksista kerrotaan vaiheittain, Pyykönen linjaa.

Hankintayhtiöiden sulautumisvaiheen aikana, 1. toukokuuta alkaen, niiden kummankin toimitusjohtajana toimii Jorma Vehviläinen, joka jatkaa myös yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajana.

Lisätietoja:
S-ryhmän liiketoimintojen ketjuohjaus- ja hankintatoimintojen johtaja Risto Pyykönen, p. 010 76 81000, s-posti: risto.pyykonen@sok.fi
Inex Partners ja Intrade Partners Oy, toimitusjohtaja Jorma Vehviläinen, p. 010 76 87001, s-posti: jorma.vehvilainen@sok.fi