24.9.2009

Lehdistötiedote 24.09.2009

S-ryhmän kenttäkoulutusohjelmat uudistuvat

Tiedote 24.9. klo 10.00

S-ryhmän kenttäkoulutusohjelmat uudistuvat

S-ryhmä on uudistanut uusia kykyjä kaupparyhmään rekrytoivat kenttäkoulutusohjelmansa. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille suunnattu kenttäkoulutus on nyt S-Trainee-koulutusohjelma ja ammattikorkeakouluista valmistuneet voivat hakea jatkossa S-Päällikkö-koulutukseen. Ensimmäinen S-Trainee-haku alkaa 5. lokakuuta.

- Olemme uudistaneet koulutusohjelmia, sillä koulutuksiin hakeneet eivät kokeneet kahden Kenttäkoulutus-nimellä kulkeneen ohjelman eroja selkeiksi, kehityspäällikkö Karlos Kotkas SOK:n Henkilöstöhallinnosta valottaa.

Tavoitteellista koulutusta

Nimien lisäksi koulutusten sisältöä ja tavoitteita on viilattu terävämmiksi.

- S-Trainee- ja S-Päällikkö-koulutukset halutaan erottaa paitsi nimen, myös tavoitteiden ja koulutusten sisällön osalta toisistaan. Uudistuksen myötä s-traineet valmentautuvat vaativiin esimies- ja asiantuntijatehtäviin S-ryhmään ja s-päälliköt nimensä mukaisesti päällikkötehtäviin S-ryhmän liiketoiminnan toimipaikkoihin, kehityspäällikkö Karlos Kotkas selvittää.

- Molempien koulutusohjelmien ydin on työkierto. S-Traineessa koulutettavat kiertävät koulutuksen aikana laajasti eri toimialoilla ja tukitoiminnoissa. S-Päällikkö-koulutuksessa mukana olevat perehtyvät syvällisemmin yhteen S-ryhmän liiketoiminta-alueista. Molemmat koulutukset kestävät noin 1,5 vuotta ja niihin kuuluu Jollas Instituutissa Helsingissä pidettäviä teoriajaksoja, Kotkas jatkaa.

S-ryhmän rekrytoivilla koulutusohjelmilla on vankat juuret: ryhmässä kenttäkoulutusta on järjestetty jo 1950-luvulta lähtien. Vuonna 1980 kenttäkoulutus suunnattiin ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille ja 1990-luvulla aloitettiin lisäksi ammatillisen koulutuksen hankkineiden kenttäkoulutukset.

S-Trainee haku alkaa 5. lokakuuta

- S-ryhmässä uskomme palvelualan vahvaan kasvuun ja yleisestä taloustilanteesta huolimatta panostamme osaavan ja kyvykkään henkilöstön rekrytointiin ja valmennukseen. Tänä syksynä haemme yhdeksää s-traineeta uudistuneeseen koulutusohjelmaan, Karlos Kotkas kertoo.

S-Traineen hakuaika on 5.–18. lokakuuta ja koulutus alkaa helmikuussa 2010. Rekrytoitavien kanssa solmitaan vakituinen työsopimus ja koulutusajalta maksetaan palkkaa.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille suunnattu S-Päällikkö-koulutushaku on 1.–14.2.2010.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Karlos Kotkas, SOK, puh. 010 76 80309, karlos.kotkas@sok.fi sekä www.s-trainee.fi.