21.12.2009

Lehdistötiedote 21.12.2009

S-ryhmän joululahjoitukset lasten, nuorten ja sydänterveyden hyväksi

LEHDISTÖTIEDOTE                         Julkaisuvapaa 21.12.2008 klo 14:00

S-ryhmän joululahjoitukset lasten, nuorten ja sydänterveyden hyväksi

S-ryhmän perinteisin joululahjoituksin tuetaan tänä vuonna erityisesti lasten ympäristökasvatusta ja nuorten kiusaamisen vastaista työtä tekevien hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa. Lahjoitusvaroilla hankitaan myös defibrilaattoreita. SOK:n hallintoneuvosto lahjoitti käyttörahastostaan yhteensä 25 000 euroa.

Joululahjoituksen saavat tänä vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n Vihreä lippu –ympäristöohjelma, Suomen Sydänliitto ry, Syöpäsäätiö, Maanpuolustuksen Tuki ry ja Rintamanaisten Liitto ry.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaisessa verkkonuorisotyöprojektissa koulutetaan vapaaehtoisia nuoria toimimaan nettiyhteisössä toisten nuorten tukena. Kiusaamisen huomaaminen ja sen ehkäisy ovat keskeisiä Mannerheimin Lastensuojeluliiton tavoitteita.

Suomen Sydänliitto ry saa lahjoitusvaroin hankittua neljä uutta defibrillaattoria, jotka sijoitetaan eri puolille Suomea. Äkillisen sydänkohtauksen kohdatessa defibrilaattorilla voidaan pelastaa ihmishenkiä.

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n Vihreä lippu –ympäristöohjelma on päiväkodeissa ja koulussa toteutettavaa ympäristötyötä. Vihreä lippu on osa 32 maassa toimivaa Eco-Schools –ohjelmaa. Lahjoitusvaroin halutaan varmistaa työn jatkuminen.

Joululahjoitusvaroin tuetaan myös Syöpäsäätiön syövän tutkimustyötä, Maanpuolustuksen Tuki ry:n maanpuolustustyötä ja Rintamanaisten Liitto ry:n rintamanaisten sairaus- ja eläkekulujen sekä kotona selviytymistä tukeviin toimiin.

Lisätietoja:
Anne Santamäki, yhteysjohtaja, SOK, puh. 0500 601 391