3.3.2011

Lehdistötiedote 03.03.2011

S-ryhmän autotarjonta kasvaa pääkaupunkiseudulla

Automaan nimellä toimiva SOK Autokauppa Oy on ostanut pääkaupunkiseudulla toimivan ME-Auton toiminnan. Samalla S-ryhmän alueellinen autotarjonta täydentyy viidellä uudella automerkillä. Yhtiö on myös päättänyt luopua uusien Peugeot-autojen myynnistä toukokuun lopussa.

Liiketoimintakaupassa ME-Auton noin 80 työntekijää siirtyy SOK Autokaupan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhtiön kolme toimipaikkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla jatkavat toimintaansa. Kauppa vaatii vielä Kilpailuviraston hyväksynnän.

Automaan edustamat merkit ovat jatkossa sekä henkilö- että hyötyajoneuvoissa Ford, Hyundai, Renault, Dacia ja Suzuki sekä hyötyajoneuvojen osalta Isuzu. Autojen myynnin lisäksi Automaa hoitaa edustamiensa merkkien huolto- ja varaosatoiminnan.

– Uusien jälleenmyyntisopimusten myötä Automaan tarjonta paranee oleellisesti. Muutos näkyy tuotetarjonnassamme ja eri hintavaihtoehdoissa niin uusissa kuin käytetyissä autoissa, SOK:n liiketoimintojen johtaja Antti Sippola toteaa.

Simetron Groupin toimitusjohtaja Antti Ruhanen on vakuuttunut, että Automaalla on hyvät resurssit toteuttaa uusien merkkien kasvustrategiaa niiden keskeisimmällä markkina-alueella.

– Maahantuomamme merkit ovat voimakkaassa kehitysvaiheessa. Automaa on ammattimainen ja kasvuhakuinen asiakaspalveluun panostava organisaatio, jonka arvot tukevat kaikkien viiden merkkimme suunnitelmia. Uskomme, että mallistomme tarjoaa asiakasomistajille ja muille asiakkaille todellisen ja laadukkaan vaihtoehdon. Lisäksi Konalaan avattava uusi jälleenmyyntipiste laajentaa palveluverkostoa merkittävästi.

ME-Auto on osa 1997 perustettua autojen maahantuontiin keskittyvää Simetron Groupia, joka puolestaan kuuluu perinteikkääseen ja kansainväliseen Bassadone Automotive Groupiin. ME-Auto myi 2010 pääkaupunkiseudulla yhteensä noin 1300 uutta ja noin 3500 käytettyä autoa. Automaa puolestaan myi viime vuonna alueella 5000 uutta ja 8000 käytettyä autoa. Entuudestaan yhtiössä työskentelee noin 500 työntekijää.

 

Lisätiedot:

Antti Sippola, SOK:n liiketoimintojen johtaja, puh. 010 76 82890

Jouko Vuoti, toimitusjohtaja, SOK Autokauppa Oy, puh. 0400 559 803

Antti Ruhanen, toimitusjohtaja, Simetron Group, puh. 040 700 6282

Heikki Vuorinen, toimitusjohtaja, ME-Auto, puh. 040 771 6129