12.5.2010

Lehdistötiedote 12.05.2010

S-ryhmä tarjosi vuonna 2010 kaikkiaan 11 000:lle kesätyötä

Lähes 6 000 kesätyöntekijää paiskii tänäkin kesänä töitä S-ryhmän kaupoissa ja ravintoloissa. Lisäksi S-ryhmän toimipaikoissa ensiaskeleita työelämään ottaa yli 5 000 Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelijaa.

Monet nuoret saavat ensimmäiset työkokemuksensa S-ryhmän myymälöissä.

– Pyrimme siihen, että nuorten ensimmäinen kosketus työelämään ja S-ryhmään on myönteinen. Perehdytys ja se, että nuoret otetaan vastaan avoimesti osaksi työyhteisöä tuo heille hyviä kokemuksia, kertoo henkilöstöjohtaja Leena Olkkonen SOK:sta.

– Osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi kesätyöntekijät ovat meille tärkeä henkilöstöryhmä. Mukavasta kesätyökokemuksesta syttyy usein jopa kipinä lähteä opiskelemaan alaa ja kenties jatkaa meillä töissä. Iso osa kesätyöntekijöistä onkin jo talven aikana ollut meillä työssäoppimassa tai työskennellyt viikonloppuapuna tai osa-aikaisena esimerkiksi opintojen ohessa. Nuoret saavat arvokasta työkokemusta ja samalla tuemme nuorten kiinnittymistä työelämään, Leena Olkkonen jatkaa.

Tänä vuonna S-ryhmä palkkaa kesätyöntekijöitä suunnilleen saman verran kuin viime vuonna. Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelijoita on jopa viimevuotista enemmän.

Osuuskaupat merkittäviä alueellisia kesätyöllistäjiä

Monet osuuskaupat ovat alueillaan merkittävimpiä kesätyöllistäjiä. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkaa tänä kesänä 300 nuorta Tutustu ja tienaa -työharjoitteluohjelmaan.

– Kaikkiaan tarjoamme kesätöitä noin 500 nuorelle. Monelle nuorelle työharjoittelujakso poikii kesätyöpaikan ja usein myös kokonaisen uran osuuskaupan palveluksessa, toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

Myös Pirkanmaan Osuuskauppa on alueensa suuri kesätyöllistäjä. Noin 800 nuoresta hieman yli puolet on 14–17-vuotiaita Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita. Osuuskauppa osallistuu tänä kesänä jo kahdettatoista kertaa tuohon Suomen Kaupan Liiton ja Palvelualojen ammattiliiton sopimaan peruskoululaisten ja lukiolaisten kesäharjoitteluohjelmaan.

– Laadimme nuorten kesäharjoitteluohjelman siten, että koululainen saa kuvan kaupan alan yritysten toiminnasta. Harjoittelupaikkoja tarjoamme toimipaikoistamme ympäri Pirkanmaata. Harjoitteluun valituille nuorille pidetään yhteinen perehdyttämistilaisuus kesäkuun alussa, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.

Lisätietoja

SOK henkilöstöjohtaja Leena Olkkonen, p. 010 76 80390
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 76 22026
Pirkanmaan Osuuskauppa toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, p. 010 76 70070.