26.4.2010

Lehdistötiedote 26.04.2010

S-ryhmä mukana nuorten ammattitaidon SM-kisoissa Oulussa

Ammatillisessa perusopetuksessa opiskelevat nuoret aloittavat huomenna 27.4. SM-ammattitaitomittelöt Oulussa Taitaja-kilpailussa. Osuuskauppa Arina ja S-ryhmä ovat tiiviisti mukana viiden eri kisalajin valmistelussa, toteutuksessa ja tuomaroinnissa. S-ryhmästä tuomareita on mukana suurtalouskokin, ravintolakokin, asiakaspalvelun ja myynnin, tarjoilijan ja somistuksen lajeissa. 

Arina vahvasti mukana Taitajassa

Taitaja on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, johon ammatillisessa perusopetuksessa opiskelevat alle 21-vuotiaat nuoret valmistautuvat osana opiskelua. Ammattitaidon SM-titteleistä kisataan 27.–29.4. Oulun Ouluhallissa 40 lajissa.  Osuuskauppa Arinan ammattilaiset ovat osallistuneet tiiviisti ammattiopettajien ja lajivastaavien kanssa erilaisiin kisavalmisteluihin ja tehtävien laatimiseen.

- Taitaja on valtakunnallisena ja vuosittain toteutettavana tapahtumana tärkeä osa S-ryhmän oppilaitosyhteistyötä. Tavoitteenamme on syventää ammattiopettajien, alan opiskelijoiden ja S-ryhmän toimipaikkojen ammattilaisten yhteydenpitoa ja käytännön yhteistyötä. Haluamme olla mukana opetussisältöjen ja työssäoppimisen kehittämisessä ja näin edesauttaa nuorten työllistymistä kaupan alalle, taustoittaa Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

- Meille arinalaisille on ainutlaatuista osallistua ensimmäistä kertaa pohjoisessa Suomessa järjestettävään Taitajaan, jossa pääosassa ovat nuoret, osaaminen ja tekemisen ilo, Puutio jatkaa.

Arinalaisia tuomareita on mukana suurtalouskokin, ravintolakokin, asiakaspalvelun ja myynnin, tarjoilijan ja somistuksen lajeissa. Asiakaspalvelun ja myynnin -lajissa päätuomarina toista kertaa toimii koulutuspäällikkö Ulla Salminen S-ryhmän valmennuskeskuksesta Jollas Instituutista. Kaikkiaan kisassa on 12 s-ryhmäläistä tuomaria.

Osuuskauppa Arinan Pukumies Oy:ssä visuaalisen markkinoinnin suunnittelijana työskentelevä Lydmila Nyman arvioi somistuksen finaalitöitä. Finalistit tekevät tiettyyn teemaan liittyvän somistuksen Pukumiehen näyteikkunoihin.

- Kilpailutehtävän suunnittelussa olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että kullakin kilpailijalla on käytössään samanlaiset puitteet ikkunoista tarvikkeisiin.

- Uskon, että nuorten ammattitaidon SM-kisat ovat antoisa kokemus siihen osallistuville. Kisatilanteessa pitää ponnistaa täysillä paineen alla ja pääsee näyttämään muille osaamistaan. Hyvä menestys helpottaa varmasti myös töiden saamista jatkossa. Tämä on ammatillisesti haastava ja mielenkiintoinen kokemus myös meille tuomareille, Lydmila Nyman toteaa.

Tapahtumaan odotetaan 50 000 kisavierasta. Osa SM-loppukilpailupäivistä pidetään Arinan toimipaikoissa. Asiakaspalvelu ja myynti -kisan ensimmäinen kisapäivä 27.4. kisataan Limingantullin Prismassa ja Somistus-kisan toisen kisapäivän 28.4. kilpailupaikkana on Pukumies Oulu. S-ryhmällä on Ouluhallissa Asiakaspalvelu ja myynti -kisalajipaikan yhteydessä oma osasto, jossa voi käydä juttelemassa arinalaisten kanssa esimerkiksi S-ryhmän ja Arinan tarjoamista työmahdollisuuksista.

Lisätietoja: Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, p. 050 539 8807
Osuuskauppa Arina, viestintäpäällikkö Pasi Ruuskanen, p. 050 430 1747
Osuuskauppa Arina, henkilöstöpäällikkö Minna Savikko, p. 050 414 7535
Pukumies Oy, visuaalisen markkinoinnin suunnittelija Lydmila Nyman, p. 044 788 5141
SOK Henkilöstöjohtaja Leena Olkkonen, puh. 010 76 80390