31.1.2011

Lehdistötiedote 31.01.2011

S-ryhmä ja Palloliitto rakentavat 100 lasten lähiliikuntapaikkaa

Tiedote 31.1.2011 kello 15.00

S-ryhmä ja Palloliitto rakentavat 100 lasten lähiliikuntapaikkaa

S-ryhmä ja Suomen Palloliitto ovat sopineet yhteistyöstä, joka tähtää uusien lasten lähiliikuntapaikkojen rakentamiseen eri puolelle Suomea. Maanantaina allekirjoitetun valtakunnallisen Monitoimikenttäohjelman tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikunnallista aktiivisuutta.

Kolmivuotisen yhteistyösopimuksen aikana pyritään rakentamaan sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Niiden rahoituksesta osa tulee S-ryhmän alueosuuskaupoilta, osa taas kuntien normaalista liikuntapaikkarahoituksesta.

Suomen Palloliitossa ollaan toimitusjohtaja Kimmo J. Lipposen mukaan erittäin iloisia siitä, että S-ryhmä on lähtenyt mukaan rakentamaan uudenlaista ja innovatiivista yhteistyöohjelmaa, joka tukee suomalaisen jalkapallon kehittämistä.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia lähiliikuntapaikkoja, ja niiden aikaansaamisessa tarvitaan juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, Lipponen toteaa.

SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä puolestaan korostaa lähiliikuntapaikkojen merkitystä S-ryhmän osuuskauppojen yli 1,9 miljoonalle asiakasomistajataloudelle.

– S-ryhmä haluaa olla edistämässä asiakasomistajaperheidensä hyvinvointia tukemalla lasten ja nuorten liikunnallista aktiivisuutta. Koulujen pihoilla olevat lähiliikuntapaikat tuovat liikunnalliset harrastukset helposti lasten hyödynnettäviksi niin kouluaikana kuin vapaa-ajallakin, Niemelä sanoo.

Sopimuksen myötä S-ryhmä tarjoaa Suomen Palloliitolle ja sen piireille majoitus-, kokous- ja tapahtumakokonaisuuksia Sokos Hotels ja Radisson Blu -ketjujen hotelleissa. Joukkueille on tarjolla myös Sporttiklubi.fi:n hotelliedut kaikissa hotelleissa.

Lisäksi ABC-liikennemyymälöissä on tarjolla yhdessä ravitsemusasiantuntijan kanssa urheileville juniorijoukkueille suunniteltu uusi Sporttimenu, jossa on otettu huomioon sekä terveellisyys että herkullisuus kilpailupäivän aikana.

Lisätiedot:
Suomen Palloliitto, seuratoimintajohtaja Timo Huttunen, puh. 040 823 5270
SOK, partnertoiminnan päällikkö Marjaana Saarikoski, puh. 010 76 81207
SOK ABC-ketju: kehityspäällikkö Antti Erikivi, puh. 050 388 3693
S-ryhmän hotelliketjut: myyntipäällikkö Jari Virtanen, puh. 010 768 2756