25.11.2009

Lehdistötiedote 25.11.2009

S-Pankki yhteistyöhön SASin kanssa

TIEDOTE
25.11.2009 KLO 10.00

S-Pankki yhteistyöhön SASin kanssa

S-ryhmään kuuluva S-Pankki on aloittanut yhteistyön liiketoiminta-analytiikkaan erikoistuneen ohjelmistoyhtiö SASin kanssa.

"Pankkimme toiminta on kasvanut jatkuvasti kahden ensimmäisen vuoden aikana ja tarvitsimme strategisen yhteistyökumppanin tietovirtojen hallintaan", sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Ylihurulan mukaan yhteistyö tarjoaa S-Pankin käyttöön suomalaisilla pankkimarkkinoilla yleisesti käytetyn ratkaisun tiedon varastointiin ja sen hyödyntämiseen.

"Panostamalla informaation jalostukseen pystymme kehittämään muun muassa palveluverkostomme toimintaa ja riskienhallintaa", sanoo Ylihurula.

Ylihurulan mukaan SAS oli helppo valinta yhteistyökumppaniksi.

"SASilla on vahvat näytöt pankkimarkkinoilta niin Suomessa kuin ulkomaillakin", hän sanoo.

Myös SASin toimitusjohtaja Matti Suutala osaa arvostaa uutta kumppanuutta.

"S-Pankissa liiketoiminta-analytiikkaan suhtaudutaan edistyksellisesti. Suhteellisen uutena pankkina S-Pankilla on oiva tilaisuus viedä eteenpäin tiedolla johtamisen arkkitehtuuria. Olemme tyytyväisiä voidessamme auttaa kauppapankkia kehittämään toimintaansa", sanoo Suutala.

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Pekka Ylihurula, S-Pankki Oy, puh 010 76 82100, pekka.ylihurula@sok.fi.
Toimitusjohtaja Matti Suutala, SAS Institute Oy, puh 09 5255 7201, matti.suutala@ssf.sas.fi.

S-ryhmään kuuluva S-Pankki on suomalainen kauppapankki, jolla on noin 2,1 miljoonaa asiakasta. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen säästämiseen, maksamiseen sekä hankintojen rahoittamiseen liittyviä palveluja. S-Pankki palvelee asiakkaitaan noin 1 000 S-ryhmän toimipaikassa ympäri Suomen sekä verkkopankissa ja puhelinpalvelun kautta. 

SAS on analyyttisten liiketoimintaohjelmistojen ja -palvelujen markkinajohtaja sekä business intelligence -markkinoiden suurin riippumaton ohjelmistotoimittaja. Innovatiivisten liiketoimintaratkaisujen avulla SAS auttaa asiakkaitaan kehittämään toimintaansa ja tekemään parempia päätöksiä nopeammin. SAS-ratkaisuja käytetään 45 000 kohteessa maailmanlaajuisesti.