29.6.2009

S-matkat.fi kuuluu valmismatkalain piiriin

Uusi valmismatkalaki astuu voimaan heinäkuun alusta. Sen myötä kaikki verkosta myytävät matkapaketit määritellään valmismatkoiksi, kuten matkatoimistonkin kautta ostetut. Myös S-matkat.fi -sivujen lento+hotellimaketit ovat jatkossa valmismatkalain alaisia ja näin yhä turvallisempia ostaa.

Muutos auttaa asiakasta tunnistamaan valmismatkan ja tuo lisäturvaa koko ajan kasvavalle nettikaupalle. Uusi laki määrittelee valmismatkaksi matkanjärjestäjän suunnitteleman ja kokoaman matkapaketin, johon sisältyy vähintään kaksi matkailupalvelua. Yleisimmin ne ovat lentomatka ja hotelli.

Jos matkustaja kokoaa itse esimerkiksi verkkosivustoilla tai esitteessä tarjolla olevista erillisistä palveluista matkansa, sitä ei lasketa valmismatkaksi. Kotimainen matkatoimisto, jolla on vakuudet kunnossa, onkin turvallinen vaihtoehto myös netissä. Valmismatkalaki lisää matkanjärjestäjän tiedonantovelvollisuutta matkustajille. Velvollisuus koskee tiedottamista mm. matkakohteen turvallisuudesta, matkavakuutuksen tarpeellisuudesta sekä peruutusoikeudesta.

S-ryhmän yhteistyökumppani Area on aina huolehtinut huolehtinut kaikkien matkustajiensa turvallisuudesta jo kauan ennen uutta valmismatkalakia. Arealla on ainoana suomalaisena mm. oma 24 tunnin puhelinpalvelu. Palvelu seuraa matkakohteiden tilannetta ja on tarvittaessa yhteydessä asiakkaaseen sekä tarjoaa apua poikkeustilanteissa kuten lentojen uudelleen reitityksessä.