31.12.2018

Ryhdy kannustajaksi - se on ilmaista!

Asiakasomistajatalouden pääjäsen voi ilmoittautua näiden yhdistysten Kannustajaksi Omalla S-kanavalla 1.1.-30.6.2019 välisenä aikana. Omalle S-kanavalle pääsee kirjautumaan S-kanavan oikeasta yläkulmasta. Tarkempi ohje löytyy www.kannustajat.fi

Pirkanmaan Osuuskaupassa on käytössä Kannustajat-ohjelma www.kannustajat.fi, jonka kautta osuuskaupan sponsorointituki ohjataan paikallisille yhdistyksille. Ohjelman avulla asiakasomistajat voivat vaikuttaa osuuskaupan vastuullisuusyhteistyöhön.

  • Osuuskauppa valitsee enintään kymmenen kannustettavaa yhdistystä puolen vuoden kannatusjaksolle.
  • Tuemme erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa.
  • Mitä enemmän asiakasomistajatalous kerryttää itselleen Bonusta, sitä enemmän heidän kannattamansa yhdistyksen tukipotti kasvaa.
  • Osuuskaupan tukisumma jaetaan tuettavien yhdistysten kesken siinä suhteessa, missä Kannustajat ovat omilla bonusostoillaan kerryttäneet yhdistysten tukipotteja.
  • Yhdistyksille maksettava tuki ei ole pois asiakasomistajille maksettavasta Bonuksesta, vaan kannustusohjelma antaa mahdollisuuden vaikuttaa osuuskaupan tuen jakautumiseen yhdistysten kesken.

 Tammi-kesäkuun kannustettavat yhdistykset

Huutijärven koulun vanhempainyhdistys ry

Olemme aktiivinen vanhempainyhdistys, joka toimii lasten hyväksi yhteistyössä koulun kanssa. Pyrimme toiminnallamme tukemaan monipuolisesti ja tasa-arvoisesti oppilaiden koulunkäyntiä ja viihtyvyyttä. Hankimme välineitä välitunneille ja opetuksen tueksi – olemme hankkineet esimerkiksi hyppykeppejä, sählymailoja, leivontavälineitä ja legorobotteja – ja järjestämme kerhoja ja tapahtumia. Avustamme myös vuosittain luokkaretkien kustannuksissa. Ehdotukset hankinnoista ja järjestettävistä tempauksista tulevat opettajilta, oppilailta tai meiltä vanhemmilta, ja niistä päätetään yhdessä kokouksissa, jotka ovat avoimia kaikille vanhemmille. Syksystä 2018 lähtien myös eskarilaiset ovat kuuluneet toimintamme piiriin.

Käytämme tukisumman suoraan oppilaiden hyväksi, joita eskarilaiset mukaan lukien on liki 300, hankkimalla tarpeellista ja mukavaa sekä tukemalla retkiä ja tapahtumia!


Kirkonkylän koulun puolesta kannatusyhdistys ry

Yhdistyksemme on perustettu kesällä 2017. Se tekee kaikkensa saadakseen lapsille terveellisen ja turvallisen koulun Kylmäkosken taajamaan. Hankkeellamme kerätään rahaa koulun rakentamisen tueksi – auttaaksemme kaupunkia tässä.

Puolitoista vuotta on kannatusyhdistys tehnyt töitä kouluhankkeen toteutumiseksi, ja on hienoa huomata, että tehty työ tuottaa tulosta. Akaan kaupungille on annettu lupaus, joka halutaan pitää. Kouluhankkeen tarkoituksena on hankkia ennen kaikkea koulu kylmäkoskelaisille lapsille, mutta myös harrastus- ja kokoontumispaikka koko kylälle. Hankkeen myötä koululle hankitaan tarpeistoa, josta on hyötyä usealle käyttäjäryhmälle.

Tuki käytetään kokonaan koululaisten varusteisiin, kuten tabletteihin.


Roineen Tytöt ry

Roineen Tytöt ry on Kangasalan vanhin ja suurin partiolippukunta, joka on järjestänyt laadukasta partiotoimintaa tytöille ja naisille jo vuodesta 1928.Toimimme laajasti Kangasalan alueella: Kirkonkylällä, Suoramalla ja Ruutanassa.

Jäsenmäärämme on n. 260 partiolaista, joka kasvaa vuosi vuodelta. Olemme alueemme Hämeen Partiopiirin toiseksi suurin lippukunta. Suurin osa jäsenistämme on lapsia ja nuoria, mutta partion voi aloittaa myös aikuisena.

Toimintamme koostuu vapaaehtoisvoimin järjestetyistä ryhmien viikkokokouksista, retkistä ja erilaisista tapahtumista. Lisäksi osallistumme ahkerasti partiotaitokilpailuihin, joissa pääsemme testaamaan viikkokokouksissa opittuja partiotaitoja. Ryhmien kokouksissa nuoretkin partiolaiset pääsevät harjoittelemaan johtamistaitoja pienestä pitäen, kun taas isommat leirit ja kilpailujen järjestämisvastuut tarjoavat haastavampia johtamistehtäviä kokeneemmille konkareille.

Tukisumman avulla ylläpidetään kasvavan lippukunnan retkiperinteitä, mm. uuden puolijoukkueteltan hankinnalla. Lisäksi varoja suunnataan tapahtumamaksujen alentamiseen, jotta kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa partiota Kangasalla.


Tampereen Pyörä-Pojat ry

Tampereen Pyörä-Pojat on tamperelainen pyöräseura. Päälajina on trialpyöräily ja pääpaino on nimenomaan lasten ja nuorten toiminnassa. Seura järjestää ohjattua toimintaa nuorille, osallistuu aktiivisesti kilpailutoimintaan ja järjestää leirejä harrastuksesta kiinnostuneille. 

Tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus liikkua mukavassa porukassa ja edetä harrastuksessa aina kansainväliselle tasolle asti. Huomioitavaa on myös, että hyvin usein harjoituksissa harrastajat ajavat yhdessä ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia ja motivoi etenkin nuorempia harrastajia. Harvassa lajissa voi harjoitella yhdessä omien esikuviensa kanssa. 

Seuran toiminta on ns. matalan kynnyksen toimintaa, jossa harrastusmaksut on pyritty pitämään mahdollisimman alhaisina, jotta kustannukset eivät muodostu esteeksi harrastamiselle.

Tukemalla meitä voit auttaa lasta tai nuorta pääsemään uuden harrastuksen pariin tai varmistaa kenties jo harrastavan kuljettajan harrastuksen jatkumisen.  Joskus suuri menestys voidaan saavuttaa pienelläkin kannustuksella. Tervetuloa mukaan. 


Tampereen Slalomseura

Tampereen Slalomseura r.y. on perustettu vuonna 1959. Seuran tarkoituksena on edistää alppihiihdon  kilpailullista valmennusta ja toimintaa Pirkanmaan alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää alppihiihdon valmennusta, kilpailuja, kursseja ja tapahtumia sekä edistää jäsenistönsä osallistumista muualla järjestettäviin vastaaviin tilaisuuksiin sekä kansallisella, että kansainvälisellä kentällä.

Seurassa on aktiivijunioreita, jotka kiertävät Etelä-Suomen Aluemestaruus ja Alppihiihdon Suomen Mestaruus Cupeja. Kauden kohokohtina on avoimet yleiset (8v–18+v) Etelä-Suomen Aluemestaruuskilpailut ja 12–16-vuotiaiden SM-kilpailut. Viime vuosina seura on saanut palkintosijoituksia kummassakin Cupissa sekä SM mitaleita.

Lisäksi seura järjestää hiihtokoulua Tampereen lähirinteissä, jotka ovat kaikille laskettelusta kiinnostuneille avoimia. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita eri ratavalmennusryhmiin. Seura tekee myös yhteistyötä Eteläsuomen seudun muiden alppi- ja lumilajiseurojen kanssa.

Seuralla on tavoitteena saada lisäksi aikaan FIS-tason ryhmä yli 16v täyttäneille laskijoille Pirkanmaalle, pitääkseen jäseniä seurassa ja varmistaakseen alppivalmennuksen resursseja tulevaisuudessa.

Seura käyttää kaikki erilaisista lähteistä tulleet varat suoraan junioritoimintaan. Aktiivijäsenet ja valmentajat ovat mukana rakkaudesta lajiin, eivätkä saa seuralta muuta kuin kulukorvauksia.


Tampere Saints ry / juniorijaosto

Vuonna 1998 perustetun Tampere Saintsin junioritoiminta tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa amerikkalaista jalkapalloa ja kasvaa urheilijaksi kannustavan pyhimysperheen keskellä.

Saintsilla on joukkueita useassa eri ikäluokassa, alkaen 9- ja alle 9-vuotiaiden joukkueesta aina aikuisikään asti.

Tampere Saints on ainoa amerikkalaisen jalkapallon seura, jolle on myönnetty Suomen Olympiakomitean Tähtiseura -tunnus. Lasten ja nuorten osa-alueen tunnusta kantaa ylpeästi jokainen Saintsin junioritoimija - lasten ja nuorten kokonaisvaltainen hyvinvointi on meille kunnia-asia!

Kannustajat -ohjelmasta saatu tukisumma käytetään varustehankintoihin sekä amerikkalaisen jalkapallon tunnettuuden parantamiseen niin koulukäyntien kuin myös ilmaisten harjoituskertojen avulla.


Tukkateatteriyhdistys ry

Tukkateatteriyhdistys ry on perustettu vuonna 1999 ja yhdistys juhlii 20-vuotisjuhlaa 2019. Jäsenistömme koostuu eri-ikäisistä teatterihenkisistä aikuisista. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden kehittyä teatterintekijöinä sekä taiteen ympärivuotiseen harjoittamiseen. Teatteriproduktioiden tuottamisen lisäksi järjestämme teatterialan kursseja. Osa kursseista on avoimia myös yhdistykseen kuulumattomille.

Vuonna 2018 teatterimme toi ensi-iltaan yhdeksän näytelmää. Aktiivinen pienryhmätoiminta, kuten improvisaatioteatteriryhmä, uusien jäsenten demotyöpajatyöskentely sekä työttömiin ja eläkeläisiin painottuva Päiväpaja-ryhmä ovat suosittuja kokonaisuuksia toiminnassamme.

Tukkateatteri tekee näytelmäproduktioita intohimosta ja rakkaudesta teatteritaiteeseen. Toimintaamme ovat tervetulleita eri-ikäiset aikuiset teatterin harrastajat sekä ammattilaiset, jotka haluavat tehdä oman näköistään teatteria. Tukkateatteri toimii vapaaehtoispohjalta ja yhteisöllisyys on teatterimme kivijalka. Teatterimme sijaitsee Laukontori 12:ssa, aivan Tampereen ytimessä.

Kannustajat ohjelmalla keräämme varoja jäsenistön harrastustoiminnan monipuoliseen tarjontaan; kuten juhlavuoden näytelmien toteuttamiseen ja laadukkaan kurssitarjonnan ylläpitämiseen.


Vammalan nuotiosiskot ry

"Liekeissä jo vuodesta 1930." Vammalan Nuotiosiskot on 1930 perustettu partiolippukunta Sastamalasta. Yhdistyksemme on pieni, mutta aktiivinen. Lippukunnassamme on reilut 70 jäsentä, jotka muodostavat 8 toimintaryhmää ikäkausittain. Nuorimmat jäsenemme ovat 7-vuotiaita, yläikärajaa ei ole.

Partiotoimintaan kuuluvat ryhmien viikoittaiset kokoukset, erilaiset retket, useamman lippukunnan yhteiset kesä- ja talvileirit, Hämeen partiopiirin partiotaitokilpailut sekä muut erilaiset tapahtumat. Kokouksissa ja tapahtumissa opetellaan mm. retkeilytaitoja, sosiaalista kanssakäymistä, ensiapua ja itsenäistä ajattelua.

Tukisumma tullaan käyttämään kalustohankintoihin. Tulevana kesänä on luvassa kaksi suurempaa leiriä, jonne lippukuntalaisiamme osallistuu. Mm. telttakapasiteettimme ei ole riittävä molemmille leireille. Tukisumman avulla välttynemme nostamasta leirien hintoja kalustohankintoja varten.


Vatialan koulun vanhempainyhdistys ry

Yhdistyksen tavoitteena on tukea Vatialan koulun lasten hyvinvointia, kannustaa oppilaita opinnoissaan ja oppilaita ja perheitä osallistumaan yhteiseen toimintaan. Yhdistyksemme tuki on suunnattu täysin koulun lasten hyvinvointiin jo yli 20 vuoden ajan. Tällä on mahdollistettu sellaisia elämyksiä ja laitteita lasten käyttöön joihin ei muuten olisi ollut mahdollisuutta. Olemme varsinkin nyt haastavassa tilanteessa, kun koulumme on purettu ja käynnissä olevat uuden koulurakennuksen rakennustyöt aiheuttavat haasteita koulupäiviin.

Tukisumma käytetään esim. välituntivälineisiin, luokkaretkien ja leirikoulujen avustuksiin sekä luokille kodin ja koulun yhteisiin tilaisuuksiin ja iltapäiväkerhotoimintaan.

 
Ylöjärven Ryhti ry / lentopallo

Ylöjärven Ryhdin lentopallojaosto on lentopallon erikoisseura, jossa jäseniä on noin 150. Tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa lentopalloa aina kilpatasolle asti.  Nuorimmat aloittavat lentopallon liikuntaleikkikoulussa 4–5 vuotiaina vanhempien junioreiden opastuksella.  Seuran tavoitteellisimmat joukkueet treenaavat useita kertoja viikossa tavoitteena kansallinen menestys. Useat seuran juniorit ovat edustaneet seuraa ja Suomea alue- ja maajoukkueissa. Laadukkaan valmennuksen ansiosta seura kerää lahjakkaita harrastajia ympäri Pirkanmaata.

Tukisumman käytämme varusteiden ja välineiden hankkimiseen ja valmentajien kouluttamiseen.