18.9.2017

Osuuskaupan tiedote 18.09.2017

Ruokaprovinssi kaupoissa -kampanja yhdistää uudella tavalla ravintolat, opiskelijat ja tuottajat!

  • Ruokaprovinssi kaupoissa-kampanja yhdistää uudella tavalla ravintolat, opiskelijat ja tuottajat!

Tänä syksynä Ruokaprovinssi kaupoissa -kampanja on uudistunut laajentuneiden yhteistyökuvioiden merkeissä. Perinteisesti yhteistyötä tehdään jälleen lähialueen elintarvikeyrittäjien kanssa ja kampanjassa tänä vuonna on mukana Alavuden öljynpuristamon, Juustoportin, Kivimäen maatilan, Leila's Hyvien Makujen ja Pirjon Pakarin tuotteita.

Lisäksi tuttu ja turvallinen kumppani Seinäjoen ammattikorkeakoulu on mukana, mutta maistatuksia tekevien tradenomiopiskelijoiden lisäksi mukana on 26 kolmannen vuoden restonomiopiskelijaa. Tässä kohtaa uusi yhteistyökuvio tulee esiin, kun restonomiopiskelijat suunnittelevat viidelle Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintolalle uuden annoksen.  Annoksessa tulee käyttää raaka-aineena jotain viiden mukana olevan elintarvikeyrityksen tuotetta. Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista mukana kampanjassa ovat Seinäjoelta Matador, Talriikki (ent. Fransmanni), Coffee House ja Presso. Lisäksi mukana on Alahärmästä Ässän Kaffila.

"On hienoa olla tekemässä uudenlaista yhteistyötä restonomiopiskelijoiden ja yritysten kanssa. Tässä toteutuu hienosti oppiminen yhdessä mahdollisen työnantajan kanssa, joka toimii myös oppilaiden sparraajana. Pääsemme hyödyntämään maakunnan laadukkaita tuotteita ja restonomien osaamista ravintolan annoksien suunnittelussa. Lisäksi parhaiten onnistuneet ja osuvimmat annokset pääsevät ravintoloidemme valikoimiin ravintolavieraidemme nautittaviksi", kertoo Elina Mäki-Opas Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintolatolatoimialalta.

Opiskelijat ovat innoissaan alkaneesta Tuotekehitys-kurssista. "Kurssi on todella mielenkiintoinen, koska pääsee kokeilemaan sitä mitä valmistumisen jälkeen haluasi työkseen tehdä. Olemme ihan fiiliksissä kehittelemästämme annoksesta ja Matadorin keittiömestari Ossi Kallio on todella innostava sparraaja!", kertovat Matadorille annosta suunnittelevat kolmannen vuoden restonomiopiskelijat Tiia Kauppinen, Karoliina Riihiluoma ja Emma Yli-Karjanmaa.

Kampanjapäivinä 6.-7.10. restonomien kehittelemiä annoksia pääsee maistamaan ja arvioimaan neljässä Eepeen marketissa: Prismassa sekä Kivistön, Alahärmän ja Lehtisen S-marketeissa. Perjantaina maistatusta tehdään aikavälillä 10-18 ja lauantaina 11-17. Maistutuksia on lisäksi Joupin, Kurikan ja Lapuan S-marketeissa.

 

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa:
Elina Mäki-Opas, matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialapäällikkö, puh. 010 764 7101, elina.maki-opas@sok.fi

Into Seinäjoki Oy:
Pauliina Kuutti, tapahtuma-assistentti, puh. 040 352 4933, pauliina.kuutti@intoseinajoki.fi

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Ketju: Prisma, S-market