14.8.2019

Osuuskaupan tiedote 14.08.2019

Rauman Prisman uudistus- ja laajennusurakka täydessä vauhdissa

  • Laajennusosa sijoittuu Prismakeskuksen itäpuolelle, jossa maanrakennustyöt ovat parhaillaan täydessä vauhdissa.

Osuuskauppa Keulan mittava 10 miljoonan euron uudistus- ja laajennusurakka Rauman Prismakeskuksessa on päässyt täyteen vauhtiin. Ensi kesäksi valmistuva projekti käynnistyi maanrakennustöillä heinäkuun alussa. Prismakeskuksen urakoitsijoiksi on tähän mennessä valittu raumalaiset Rakennus JTS Oy, LVT-Putki Oy, Satatech Talotekniikka Oy sekä Maarakennus Jalonen Oy.

Alkavan syksyn aikana työt painottuvat noin 3000 m² laajennusosan rakentamiseen ja ensi vuoden alussa siirrytään uudistamaan nykyisiä sisätiloja ja palveluja. Prisman lisäksi myös ravintolamaailma, Emotion, parturikampaamo sekä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankkipiste uudistetaan kokonaan. Prismakeskukseen tulee myös uusia vuokralaisia, joten palvelut ovat kokonaisuudessaan entistä monipuolisempia.

Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila on tyytyväinen, että Rauman Prismakeskuksen urakoitsijoiksi saatiin paikallisia yrityksiä. Hän toteaa, että investointi jää mahdollisimman suurelta osin hyödyttämään alueen yrityksiä ja taloutta, kun se toteutetaan alueellisin voimin. Myös Rakennus JTS Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Suhonen arvostaa alueellista yhteistyötä ja muistuttaa, että heidän kaikki työntekijänsä ovat paikallisia.

Investointi on merkittävä myös ympäristönäkökulmasta, sillä Prisman kylmälaitejärjestelmä uudistetaan moderniksi hiilidioksidijärjestelmäksi. Uusi kylmäaine on energiatehokas, luonnollinen ja palamaton, ja sen ilmastonlämmitysvaikutus (GWP -arvo) on matala. Myös kiinteistön ilmanvaihtoa ja lämmön talteenottoa uudistetaan energiatehokkuuden parantamiseksi.

-Haluamme omalta osaltamme Keulassa kantaa vastuuta ympäristöstä ja toimintamme ilmastovaikutuksista, joten osa mittavasta investoinnista syntyykin tekniikan uudistamisesta, toteaa Marttila.  

Keulan omat liiketoiminnat uudistuvat täysin

Osuuskauppa Keulan toimialajohtaja Sami Junnila kertoo, että Prisman myymälän täydellinen uudistus mahdollistaa entistä laajemman valikoiman päivittäis- ja käyttötavarakaupassa. Käyttötavarapuolen sisäänkäynti siirtyy uuteen paikkaan ja jatkossa rakennukseen johtaa kolme sisäänkäyntiä.

-Saamme marketiin uudet nykyaikaiset kalusteet ja uudenlaiset esillepanot. Jatkossa meiltä löytyy kokonaan uusia tuoteryhmiä ja tuhansia uusia tuotteita. Otamme totta kai Prismassa käyttöön myös uusia digitaalisia palveluja eli tulossa on esimerkiksi uudenlaisia pikakassoja, Sami Junnila summaa.

Prismakeskus palvelee asiakkaita koko uudistusurakan ajan, mutta joitakin erikoisjärjestelyjä on luvassa. Tällä hetkellä työt ovat käynnissä laajennusosan alueella eli entisen puutarhamyymälän edustalla. Parkkialueen liikenneratkaisuihin tulee muutoksia lähiviikkoina, jotta viemäröinnit saadaan onnistuneesti tehtyä piha-alueella.

-Pyrimme tekemään viemäröintityöt mahdollisimman nopeasti, koska tästä aiheutuu asiakkaillemme hieman haittaa. Onneksi parkkialueemme on iso eli parkkiruutuja löytyy varmasti kaikille asiakkaillemme, toteaa Junnila.

-Tavoitteena on tietysti saada kaikki työt hoidettua siten, että asiakkaamme pystyvät meillä asioimaan normaalisti. Esimerkiksi ostoskärryt pyritään saamaan helposti asiakkaiden saataville.

Toimialajohtaja Tanja Paloluoto iloitsee Prismakeskuksen uudistuksen tuovan lisätilaa ravintolamaailmaan, kun PizzaBuffa, Presso ja Hesburger saavat uudistuksen yhteydessä lisää asiakaspaikkoja. Myös Emotionin ja parturi-kampaamon tilat laajenevat uudistuksen yhteydessä keväällä 2020. Molempien tilat uudistetaan uusimman konseptin mukaiseksi.

-Uudet, laajemmat tilat mahdollistavat myös Emotionin tuotevalikoiman laajentamisen. Uudet kosmetiikan tuotemerkit ja -sarjat parantavat erikoisliikekaupan palveluita Prismakeskuksessa huomattavasti, Tanja Paloluoto toteaa.

Osuuskauppa Keulan Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankkipiste saa niin ikään uudistuksessa suuremmat tilat, joissa on lisätty asiakaspaikkoja ja huomioitu yksityisyyden suojaa nykyistä paremmin. Rakennettavaan laajennusosaan saadaan myös uusia toimijoita täydentämään kokonaisuutta, mutta niiden osalta vuokraneuvottelut ovat vielä kesken. Prismakeskuksesta löytyy vielä joitain vapaita vuokratiloja.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila, puh. 044 733 0210