18.5.2015

Osuuskaupan tiedote 18.05.2015

Prisma Savonlinnan laajennus valmis - palvelut paranivat, 3400 neliötä lisää tilaa

Savonlinnan Prisman laajennuksen avajaisia vietettiin maanantaina 18. toukokuuta. Prisma laajeni 3 400 kerrosneliötä ja kokonaisala on laajennuksen jälkeen 12 000 neliötä.

Prisma Savonlinna avattiin v. 1992 ja se oli maakunnan ensimmäinen hypermarket. Edellisen kerran Prismaa remontoitiin v. 2002.

Laajennuksen myötä valikoimat kasvoivat merkittävästi ennen kaikkea käyttötavaroissa. Uusina tuotteina myyntiin tulivat isot kodinkoneet ja valikoimat ovat entistä kattavammat urheilun ja vapaa-ajan, pukeutumisen, rakentamisen ja remontoimisen sekä kodin osastoilla. Myös puutarha ja piha -osasto sai lisätilaa.

Päivittäistavaraosastolla valikoimat kasvoivat kauttaaltaan. Uutta päivittäistavarapuolella on paistopiste, josta saa mm. tuoretta leipää, piirakoita, kahvileipää, sämpylöitä ja patonkeja. Paistopisteen tuotteissa on useita ns. halpuutettuja tuotteita.

Remontin yhteydessä myymälän vanhan osan lattiat hiottiin ja pullonpalautuspiste siirtyi erillisestä piharakennuksesta Prisman sisätiloihin. S-Pankki sai oman erillisen tilansa, jolloin pankkiasioiden hoitaminen sujuu rauhallisessa ja asiakasystävällisessä ympäristössä. S-Pankin välittömään yhteyteen rakennettiin uusi LähiTapiolan palvelupiste.

Presso-kahvila uusittiin täydellisesti. Kahvila sai uuden sisäilmeen ja kesäksi avataan terassi. Uuden Presso-konseptin mukaisesti kahvilassa on tarjolla tuoreita itse valmistettuja suolaisia ja makeita kahvileipiä koko aukioloajan. Asiakaspaikkoja on sisällä 80 ja terassilla 60. Kahvilassa on C-oikeudet.

Uutena palveluna Prismassa aloitti parturikampaamo. Asiakaspaikkoja on kahdeksan. Nonstop-palvelulla kampaajalle pääsee myös ilman ajanvarausta. Lisäksi myyntiin tulee eri sarjoja kampaamotuotteista.

Vuokralaisina jatkavat Linnan Portin apteekki uusissa tiloissa ja Alko. Lasten sisäleikkipuisto Pikkuässä jatkaa toimintaansa entiseen malliin.

 

Prisma Savonlinna työllistää 70 henkilöä. Kesällä henkilöstön lukumäärä kasvaa noin 30:llä. Prisma-johtajana toimii Mervi Hämäläinen. Prisma Savonlinnan kokonaisinvestointi oli 7,7 milj. euroa. Hankkeen työllistävä vaikutus oli 130 miestyövuotta.

 

Urakoitsijat ja suunnittelijat:

KVR-urakoitsija                   Lujatalo Oy

LVIA-urakoitsija                  LVIS Pesoset Oy

Sähköurakoitsija                 Sioma Oy

Maanrakennusurakoitsija    Lemminkäinen Infra Oy

Elementtiasennus               Mikkelin Nostajat Mökkönen Oy

Arkkitehtisuunnittelu           Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy

Rakennesuunnittelu            Wise Group Oy

LVIA-suunnittelu                 LVIK-insinööritoimisto Termoins Oy

                                            Wise Group Oy

Sähkösuunnittelu                Sähköinsinööritoimisto Kemppinen Oy

                     

 

 

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, p. 0500 553 765

                      Prisma-johtaja Mervi Hämäläinen, p. 050 352 8787