2.9.2013

Osuuskaupan tiedote 02.09.2013

Prisma Halikosta Turun seudun Vuoden Leipäkauppa 2014

Turun Seudun Leipuriyrittäjät ry on valinnut SSO:n Prisma Halikon Turun seudun Vuoden Leipäkaupaksi 2014. Samalla Prisma Halikko pääsi ehdokkaaksi valtakunnalliseen Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämään Vuoden Leipäkauppa 2014 kisaan. Ehdokkuudesta Turun seudulla kilpailivat kaikki hypermarketit ja tavaratalot.

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on käynnistänyt valtakunnallisen Vuoden Leipäkaupan valinnan. Tunnustus myönnetään ensi vuoden helmikuussa päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökuntaa suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksella on monivuotiset ja arvostetut perinteet, sillä se jaetaan nyt jo kahdeksannentoista kerran.

- Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua, joten niistä huolehtiminen on kaupan ja leipurin yhteinen asia. Vuoden Leipäkauppa -kilpailu on tapa edistää yhteistä asiaa suomalaisen leipäkulttuurin kehittämisessä, kertoo Turun Seudun Leipuriyrittäjät ry:n puheenjohtaja, Leipomo ja Konditoria Nurmi & Sulonen Oy:n toimitusjohtaja Sakari Rinne.
Vuoden Leipäkaupan valinnassa joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2014 Leipäkaupan valinnassa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot.

Lähileipäelämyksiä Halikosta

Laajennuksen ansiosta Halikon Prisman leipäosaston valikoimista löytyy hieman yli 400 tuotetta. Lähellä tuotettua leipää löytyy runsain mitoin, mm. Rostenin, Salosen Leipomon, Jokioisten Leivän, Kuiron Leipomon ja monien muiden leipomoiden tuotteita. Halikon Prismasta löytyy myös Fazer Leipomot Oy:n jauholeipomo, josta on saatavana paikanpäällä leivottuja herkkuja.

Kun leipäuunista ostoskoriin on matkaa alle viisi metriä, voidaan puhua todellisesta lähileivästä. – Monet yllättyvät, että meillä ihan oikeasti leivotaan kaupan tiloissa jauhoista asti ja meidän omat taitavat leipurimme leipovat joka päivä maanantaista sunnuntaihin ja vielä pitkin päivää, kertoo Prisman johtaja Heikki Keskinen.

Kuvassa: Mikko Virtanen Jokioisten Leipä Oy:stä, Halikon Prisman johtaja Heikki Keskinen, Juha Salonen Salosen Leipomo Oy:stä, Virpi Nurmi Rostenin Leipomo Oy:stä, Halikon Prisman leipäosaston vastaava Anne Marjomaa, Olli Suominen Veraisen Leipomo Oy:sta ja Pasi Lehtonen Leipomo Rosten Oy:stä.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Ketju: Prisma
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Kahvileipä, Kotimainen, Leipomo, Leipä, Lähiruoka, Sso