22.6.2010

Osuuskaupan tiedote 22.06.2010

Pikkutorin kauppakeskuksen urakkasopimukset allekirjoitettu

Osuuskauppa Suur-Savo on 21.6.2010 allekirjoittanut viimeiset Pikkutorin kauppakeskuksen rakennusurakkasopimukset. Pääurakoitsijaksi valittiin Lemminkäinen Talo Oy, Kaakkois-Suomi. LVIA-urakoitsijana toimii LVI-Kaari Oy Mikkelistä ja sähköurakoitsijana Saimaan Sähkötyö Oy Mikkelistä. 

Kauppakeskushankkeen urakkasopimusten kokonaisarvo on 35,7 miljoonaan euroa. Rakennuskustannusarvio on täysin alustavien suunnitelmien ja laskelmien mukainen. Kyseessä on koko Etelä-Savon historian suurin yksittäinen kaupan- ja palvelualan investointi. Osuuskauppa Suur-Savo on pyrkinyt käyttämään hankkeessa mahdollisimman paljon paikallisia urakoitsijoita ja työvoimaa. Hankkeen työllistävä vaikutus on rakentamisaikana noin 600 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan kauppakeskus on Itä-Suomen suurin kauppakeskus ja se työllistää n. 300 henkilöä, joista Osuuskauppa Suur-Savon palveluksessa on n. 200. Uusia työpaikkoja kauppakeskukseen syntyy n. 150.

Pikkutorin kauppakeskuksen rakentaminen aloitettiin 1.3.2010 purku- ja maanrakennustöillä. Rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti. Väestönsuoja on tehty.  Maanrakennus- ja perustustyöt ovat loppuvaiheessa. Ne valmistuvat heinäkuun puoliväliin mennessä. Tällä hetkellä on meneillään rakennuksen rungon pystytystyöt. Noin 30 % rakennuksen rungosta on valmiina.

Kauppakeskuksen valmistuttua sen vetureina tulevat toimimaan Sokos-tavaratalo ja S-market. Lisäksi Osuuskauppa Suur-Savon eri ravintolakonsepteihin tulee noin 800 asiakaspaikkaa. Mikkelin kaupunki rakentaa kauppakeskuksen sydämeen uuden noin 500 neliön suuruisen kauppahallin. Kauppahallin rakentavat samat urakoitsijat kuin koko kauppakeskuksen. Ulosvuokrattavaa uutta liiketilaa Pikkutori-kauppakeskukseen tulee n. 5 000 neliötä. Ensimmäisiä vuokrasopimuksia tullaan solmimaan tulevan kesän aikana.

Etelä-Savon keskeisimmälle liikepaikalle rakennettavan kauppakeskuksen on tarkoitus valmistua marraskuuksi 2011. Hankkeen lähtökohtana Osuuskauppa Suur-Savolla on ollut parantaa asiakasomistajien palvelutarjontaa sekä lisätä Mikkelin ja koko Etelä-Savon vetovoimaa ja näin pysäyttää käyttötavarakaupan ulosvirtausta muihin maakuntiin.

 

PIKKUTORIN KAUPPAKESKUS:

SUUNNITTELU JA VALVONTA
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Innovarch
Kaupallinen suunnittelu: Kiinteistökehitys KK Oy
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy, Insinööritoimisto Creo3 Oy
LVIA-suunnittelu: Rejlers Oy
Pohjarakennesuunn. :Ramboll Finland Oy
Sähkösuunnittelu: Pöyry Building Services Oy
Työmaavalvonta: Itä-Suomen Controlteam Oy

URAKOITSIJAT
Pääurakoitsija: Lemminkäinen Talo Oy, Kaakkois-Suomi
LVIA-urakoitsija: LVI-Kaari Oy
Sähköurakoitsija: Saimaan Sähkötyö Oy
Purkutyöt: Savon Kuljetus Oy
Maanrakennus: Maamerkki Oy
Rungon pystytys: Mikkelin Nostajat Mökkönen Oy
Teräsrunko ja lasikatto: Hestek Oy
Hissit ja siirtolaitteet: Kone Oy
Runkoelementit: Pielisen Betoni Oy
Seinä- yms. elementit: Mikkelin Betoni Oy
Porraselementit: HB-Betoniteollisuus Oy
Delta-palkit: Peikko Oy
Vanhojen julkisivujenrappaus: Maalaus- ja kunnostusliike Maunuaho Oy
Vanhan osan vesikaton korjaus: Mikkelin Kourukeskus Oy
Sprinkleriurakka: Meksport Oy

LISÄTIETOJA
Toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm 0500 553 765
Marketkaupan johtaja Iiro Siponen, gsm 050 596 4053