14.8.2013

Osuuskaupan tiedote 14.08.2013

Paremmat valikoimat lähellä asiakasta

Suur-Seudun Osuuskauppa uudisti ja laajensi monia olemassa olevia toimipaikkojaan, vaikka taloudellinen toimintaympäristö oli haasteellinen. Toimipaikkoja kehitetään jatkuvasti niin, että ne palvelevat asiakasomistajaa entistä paremmin ja ovat entistä energiatehokkaampia. Uudistuksia ja laajennuksia koettiin alkuvuodesta 2013 Halikossa, Lohjalla, Koskella sekä Perniössä. Panostamalla oman toiminnan energiatehokkuuteen, uusiutuviin energiamuotoihin ja tukemalla asiakasomistajia energiansäästössä SSO haluaa toimia vastuullisesti ja edistää hyvinvointia myös ympäristövastuun osalta. Panostukset energiatalouteen olivat edellä mainituissa yksiköissä merkittäviä ja esim. Koskella energiankulutus pyritään uusilla ratkaisuilla puolittamaan.

Tavoitteena paras palvelu omasta osuuskaupasta

Osuustoiminta on sitä, että omistetaan yhdessä ja jaetaan hyödyt yhdessä. SSO on alueellaan yksi laajimmin omistetuista yrityksistä, sillä lähes 70 % kotitalouksista on SSO:n omistajia. SSO:n tehtävänä on hankkia ja myydä omistajille tuotteita ja palveluja pysyvästi edulliseen hintaan. Hyötyä omistajille kertyy mm. edullisen ruokakorin myötä, investointeina omalle alueelle, tuote-etuina, bonuksena, maksutapaetuna, osuusmaksun korkona, maksuttomina pankkipalveluina sekä mm. Yhteishyvän muodossa, joka yhtenä Suomen luetuimpana aikakauslehtenä jakaa edelleen hyödyllistä tietoa ihmisille arkeen.

Viime vuosi oli SSO:lle ennätyksellinen investointien vuosi. SSO investoi myös tänä vuonna palvelujen kehittämiseen alkuvuonna 10,9 miljoonaa euroa ja työllisti yli 1600 työntekijää. Keskimääräinen henkilöstömäärä 30.6.2013 oli 1609. Lisäksi SSO työllistää 200 kesätyöntekijää ja 200 Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelijaa.

Investoinnit läntiselle Uudellemaalle sekä Varsinais-Suomeen tarjosivat töitä paikallisille rakennusalan ammattilaisille. Prisma Halikko avattiin uudistettuna maaliskuussa, Kosken energiapihi Sale-yksikkö ja ABC GrilliMarket Tytyri huhtikuussa ja juhannuksen jälkeen Perniön asukkaita sekä alueen kesäasukkaita avattiin palvelemaan uusi S-market sekä S-Rauta.

Merkittäviä panostuksia energiatalouteen

SSO:n alkuvuoden hankkeissa yksi yhdistävä tekijä oli energiapiheys. Merkittävimpiä panostukset olivat Koskella, jossa Saleen panostettiin myös testimielessä, jotta uusimmista energiansäästöratkaisuista saadaan kokemuksia. Tavoitteena on säästää puolet energiankulutuksesta ns. normaaliin muutaman vuoden vanhaan samankokoiseen Sale-yksikköön verrattuna. Perniön osalta niin ikään käyttöön otettiin samoja, mutta myös uusia ympäristöystävällisiä ratkaisuja lämmityksen ja valaistuksen osalta. Merkittävintä panostus Perniön S-marketissa oli kuitenkin kylmäkoneisiin.

 

Kuva: ABC GrilliMarket Tytyri avattiin huhtikuussa Lohjalle.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Asiakaspalvelu, Energia, Investointi, Valikoima, Ympäristöystävällinen