12.8.2014

Osuuskaupan tiedote 12.08.2014

Panostuksia energiatalouteen ja kotimaiseen edulliseen ruokaan

Pitkittynyt taantuma on tehnyt kaupankäynnistä vuoden ensimmäisellä puoliskolla varsin haasteellista ja vaikuttanut jonkin verran kaupankäyntiin myös Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:ssa. SSO:n liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 231,1 miljoonaa euroa ja siinä oli vähennystä edelliseen vuoteen 3 %. Myyntitavoitteet on kuitenkin saavutettu päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, jossa liikevaihto kasvoi 3 % edelliseen vuoteen verrattuna.

SSO:n kaupankäynnissä vuoden alkupuoliskolla talouden taantuman lisäksi näkyivät erityisesti Perniön ABC liikennemyymälän uudistuksen aikainen, noin 3 kuukauden kiinniolo ja kylmä alkukesä. Rautakauppa hiljeni hieman alku vuodesta, sillä uudisrakennuskohteita on alueellamme vähän, eikä vilkastunut vanhojen rakennusten saneeraaminenkaan tilannetta täysin korvannut. Maatalouskaupasta viljakaupan euromääräinen arvo tippui yli kolmanneksen, eli lähes yhtä paljon kuin koko osuuskauppa jäi edellisen vuoden myynnistä.

Taantumasta huolimatta SSO on jatkanut panostuksiaan parempaan valikoimaan ja palveluun lähellä asiakasta uudistamalla toimipaikkojansa. – Olemme mm. laajentaneet ja uudistaneet ABC Perniön toimitilat ja sen lisäksi tehneet pienempiä ylläpito- ja energiaratkaisu-uudistuksia useissa eri toimipaikoissa, kertoo toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen SSO:sta.

- Toimipaikkoja kehitetään jatkuvasti niin, että ne palvelevat asiakasomistajaa entistä paremmin valikoimaltaan ja palvelultaan ja ovat entistä energiatehokkaampia, jatkaa Jääskeläinen.  - SSO on merkittävästi panostanut viimevuosien hankkeissa energiatehokkuuteen, tavoitteena on säästää uudistettavissa kohteissa jatkossa jopa puolet energiakulutuksesta takavuosiin verrattuna.

– Nyt ollaan jo hyvällä alulla energiansäästötyössä, jatkaa Jääskeläinen. - Panostamalla oman toiminnan energiatehokkuuteen, uusiutuviin energiamuotoihin ja tukemalla asiakasomistajia energiansäästössä SSO haluaa toimia vastuullisesti ja edistää hyvinvointia myös ympäristövastuun osalta.

SSO on myös nostanut aiempaa paremmin esille oman toimialueen maut ja tuotteet sekä S-ryhmän Kotimaista-sarjan tuotteet. Asiakkaat arvostat kotimaisia elintarvikkeita ja lähiruokaa. Kotimaista–sarjan tuotteet ovat kuluttajille pysyvästi edullisia.

Vahva työllistäjä alueellaan

SSO:n rooli työllistäjänä läntisellä Uudellamaalla sekä Salon seutukunnalla on vahva. SSO työllistää keskimäärin 1500 henkilöä. Kesäkuun lopussa luku oli lähes 1800, sillä SSO työllistää kesäisin kolmisensataa nuorta. – Lisäksi osa kesätyöntekijöistämme jää syksyn saapuessa meille töihin, sillä annamme heille mahdollisuuden työskennellä opiskelujen ohessa, kertoo SSO:n henkilöstöpäällikkö Taina Suorsa.