15.4.2010

Lehdistötiedote 15.04.2010

PAMin lakon vaikutukset vaihtelevat osuuskaupoittain

Palvelualojen ammattiliitto ry:n 16. huhtikuuta alkava lakko vaikuttaa S-ryhmän palveluihin, mutta vaikutukset vaihtelevat osuuskaupoittain. Perjantaiaamuna alkava vuorokauden lakko koskee kaikkia S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavarakaupan ketjuja sekä osaa ABC-liikennemyymälöistä. Lakon piirissä on myös S-ryhmän valtakunnallinen puhelinpalvelu ja työt pysähtyvät päiväksi myös Inex Partnersin logistiikkakeskuksissa.

Lakko vaikuttaa toimipaikkojen aukioloon vaihtelevasti osuuskaupasta riippuen.

– Hajontaa eri alueosuuskauppojen välillä on paljon. Osa osuuskaupoista on ilmoittanut pitävänsä kaikki lakon piirissä olevat toimipaikat suljettuna, osa pyrkii pitämään myymälöitä mahdollisuuksien mukaan auki, työmarkkinapäällikkö Nina Meincke SOK:lta toteaa.

Asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuudesta tai palvelun laadusta ei haluta tinkiä: siksi kaikki ne toimipaikat, joihin ei saada riittävästi työntekijöitä, pidetään suljettuna.

– Perjantain aukiolo vaihtelee paitsi osuuskaupoittain, myös toimipaikoittain. Tiedottamisen kannalta tämä on tietysti ongelmallista, sillä monessa toimipaikassa tiedetään vasta perjantaina aamulla, voidaanko kauppa avata, Meincke pahoittelee.

Alueosuuskaupat tiedottavat omien toimipaikkojensa lakkotilanteesta paikallisesti. Osuuskaupoista Keskimaa Osk, Osuuskauppa Arina, Turun Osuuskauppa, Satakunnan Osuuskauppa, Osuuskauppa Keula, Osuuskauppa Maakunta ja Osuuskauppa PeeÄssä ovat ilmoittaneet pitävänsä kaikki lakon piirissä olevat toimipaikat suljettuna.

Lakko pysäyttää työt päiväksi myös hankinta- ja logistiikkayhtiö Inex Partnersin logistiikkakeskuksissa. Suurempia tuotepuutteita ei kuitenkaan uskota syntyvän, sillä myymälät ovat varautuneet tilanteeseen jo ennakolta.

– Asiakkaiden kannattaa muistaa, että nekin kaupat, jotka ovat suljettuna lakon takia, ovat lauantaina taas normaalisti auki. Hamstraukseen ei siis ole tarvetta.

Lakko vaikuttaa myös S-Pankin palveluihin. Jos toimipaikka, jossa S-Pankin palvelupiste sijaitsee, on lakon aikana suljettuna, ei S-Pankin palveluitakaan luonnollisesti ole tarjolla. Lisäksi S-ryhmän valtakunnallinen puhelinpalvelu on lakkopäivän suljettuna.

– Pahoittelemme asiakkaillemme lakosta aiheutuvaa vaivaa. Toive on, että neuvotteluosapuolet pääsevät sopuun mahdollisimman pian ja uusilta työnseisauksilta vältytään, Meincke toivoo.

Lisätietoja:
työmarkkinapäällikkö Nina Meincke, p. 010 76 80301, s-posti: nina.meincke@sok.fi