14.4.2010

Osuuskaupan tiedote 14.04.2010

Osuuskauppa Ympyrä jalostaa ns. vanhan Sokos-kiinteistön uutta käyttötarkoitusta varten

Osuuskauppa Ympyrä jalostaa ns. vanhan Sokos-kiinteistön uutta käyttötarkoitusta varten

Jo muutaman vuoden ajan ns. vanhalle Sokos-kiinteistölle on etsitty sopivinta käyttötarkoitusta. Kuluva kevät on tuonut mukanaan realistisen mahdollisuuden jalostaa ko. kiinteistöstä toimitalo terveydenhoidon palveluja tuottaville yrityksille. Rakennuksesta löytyy useita tilavia hissejä, joilla pääsee kellarin paikoitustiloista kiinteistön ylimpiin kerroksiin, automaattiovet, liukuportaat, sisääntuloluiskat yms., jotka palvelisivat hyvin mm. liikuntarajoitteisia kiinteistön käyttäjiä. Kiinteistön sijainti on keskeinen liikenneyhteyksien kannalta ja paikoitustiloja löytyy sekä pihalta että talon alakerrasta.

Osuuskauppa Ympyrä, yhteistyössä Insinööritoimisto Hannu Eskelinen Oy:n kanssa muuttaa ja peruskorjaa kiinteistön terveydenhoidon alalla toimivien yritysten käyttöön.  Suunnitelmana on, että sekä jalostamisen aikana että sen jälkeen kiinteistöä hallinnoidaan, ylläpidetään ja vuokrataan siten, että kiinteistön toiminta-ajatus terveys-teeman ympärillä säilyy. Tavoitteena on, että kiinteistössä toimivat yritykset saavat toisistaan toiminnallisia synergiaetuja, jotka konkretisoituvat heidän asiakkailleen hyvänä, laajana palvelutarjontana yhdestä paikasta.

Suuret, entiset tavaratalotilat ovat rakennusteknisesti suhteellisen helposti muutettavissa pienemmiksi toimitiloiksi käyttäjien tarpeisiin. LVISA -tekniikan perusparannustyöt ovat teknisesti merkittävin osa kiinteistön muutostöistä. Työt alkavat kuluvan huhtikuun aikana suunnittelu- ja sisäpuolen purkutöillä.  Ensimmäiset yritykset muuttavat kiinteistöön joulukuussa 2010. Tavoitteena on, että kaikki kiinteistön tilat ovat käytössä 30.6.2011 mennessä.

Hankkeen vetäjinä toimivat Osuuskauppa Ympyrän kiinteistöpäällikkö Heino Rönkkö ja Hannu Eskelinen, Ins.tsto Hannu Eskelinen Oy.  

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Heino Rönkkö, Osuuskauppa Ympyrä, puh. 010 76 35007
Hannu Eskelinen, Insinööritoimisto Eskelinen Oy, puh. 0400 814 516
Toimitusjohtaja Vesa Kyllönen, Osuuskauppa Ympyrä, puh. 010 76 35002