5.3.2015

Osuuskaupan tiedote 05.03.2015

Osuuskauppa Keulan tulos kehittyi positiivisesti

Osuuskauppa Keulan liikevaihto vuonna 2014 oli 142,2 milj. euroa, jossa oli 1,2 milj. euron vähennys. Keulan toiminnan tulos oli 4,0 milj. euroa, joka on 2,8 % liikevaihdosta. Vuoden 2014 tulos ylitti suunnitellun tuloksen ja siinä oli lisäystä 200 tuhatta euroa edellisvuoteen.

Asiakasomistajille maksettiin Bonusta ja maksutapaetua yhteensä 6,8 miljoonaa euroa. Keulan asiakasomistajatalouksien saama Bonus ja maksutapaetu nousi keskimäärin 244 euroon asiakasomistajataloutta kohden. Uusia asiakasomistajia liittyi vuoden aikana 1491 ja asiakasomistajamäärä oli vuoden lopussa 28 238. Osuuskauppa Keulan alueen talouksista yli 77 prosenttia hyötyy asiakasomistajuuden tarjoamista eduista.

Osuustoiminnasta hyötyjä omalle toimialueelle
Keulan toiminnan tulos ohjataan asiakasomistajien palkitsemiseen ja palveluiden kehittämiseen toimialueella. Kun lasketaan yhteen Keulan vuoden 2014 investoinnit, ostot omalta toimialueelta, maksetut verot ja palkat sekä asiakasomistajille maksettu Bonus ja maksutapaetu, tuli alueelle suoria hyötyjä noin 34 milj. euroa. Lisäksi Keulan investoinnit ja ostot työllistivät välillisesti satoja henkilöitä.

Keulan investoinnit vuodelle 2014 olivat 1,3 milj. euroa, Vuoden 2014 suurimmat investoinnit olivat Sale Kauttuan rakentaminen, Emotion Rauman avaaminen sekä Prisman käyttötavaraosastojen uudistus.

- Ostot omalta toimialueelta 14,8 milj. euroa
- Omalle toimialueelle maksetut verot 0,8 milj. euroa
- Palkat ja palkkiot, 10,4 milj. euroa
- Keulan asiakasomistajilleen maksama Bonus 6,7 milj. euroa
- Asiakasomistajien saama maksutapaetu 96 tuhatta euroa.

Bonus ja maksutapaetu olivat keskimäärin 244 euroa asiakasomistajaa kohden, kertoo toimitusjohtaja Mika Marttila.

Keula on merkittävä työllistäjä toimialueellaan
Keula on toimialueellaan merkittävä työnantaja. Vuoden 2014 lopussa Keulan henkilöstön lukumäärä oli 486, jossa oli lisäystä 11 henkilöä. Viime kesänä yli 120 nuorta sai kesätyöpaikan Keulasta. Lisäksi Tutustu ja tienaa -projektin kautta työelämään tutustui Keulan eri toimipaikoissa yli 50 nuorta, jatkaa toimitusjohtaja Marttila.

Henkilökunnan työtyytyväisyys pysyi erinomaisella tasolla viime vuoden lopussa toteutetussa henkilöstökyselyssä. Kyselyyn vastasi noin 90 prosenttia Keulan henkilökunnasta. Työtyytyväisyyden kiitettävään tasoon vaikuttavat jatkuva panostus esimiestyöhön, koulutukseen ja työhyvinvointiin.

Keulan tulos kasvoi
Osuuskauppa Keulan liikevaihto vuonna 2014 oli 142,2 milj. euroa, jossa oli 1,2 milj. euron vähennys. Liikevaihdon vähenemisen syynä oli Rauman Sokoksen ja Keulan Kirjan liiketoimintojen lopettaminen vuoden 2013 lopussa. Positiivisesti liikevaihdon kehitykseen vaikuttivat keväällä avatut Emotion Rauma ja Sale Kauttua.

Keulan toiminnan tulos oli 4,0 milj. euroa, joka on 2,8 % liikevaihdosta. Tulos ylitti suunnitellun tuloksen ja siinä oli lisäystä 200 tuhatta euroa vuoden 2013 tulokseen verrattuna. Tuloksen positiivisen kehityksen taustalla on koko henkilökunnan kanssa yhdessä toteutettu kustannusjahti, toteaa Marttila.

S-Pankki
Osuuskauppa Keulan S-Pankin palvelupisteet ovat Prismassa, S-market Äyhöllä sekä Laitilan S-marketin yhteydessä. Elokuussa 2014 Prisman S-pankkipiste avattiin uudistettuna.

S-Pankki tarjoaa S-ryhmän asiakasomistajille edullisia tuotteita ja palveluita päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Etukortin omistajille S-Pankin peruspalvelut ovat maksuttomia. Helppokäyttöinen S-mobiili on myös saavuttanut suuren suosion asiakasomistajien keskuudessa. S-mobiilissa voi hoitaa pankkiasioita, seurata bonusostojen, Bonuksen ja maksutapaedun kertymistä ja tutustua S-ryhmän etuihin ja toimipaikkoihin.

Vuosi 2015 alkoi halpuuttamisella
Kuluva vuosi on alkanut useilla hankkeilla, joiden yhteisenä tavoitteena on kilpailukykyisyyden ja asiakastyytyväisyyden parantaminen. S-ryhmä ja Keula laskivat ruoan hintoja heti alkuvuodesta 2015. Muutos on suurin strateginen käänne S-ryhmän marketkaupassa vuosikymmeneen. Merkittävä hintojen halpuuttaminen vaatii tehostamista ja kustannusten karsintaa myös 2015. Samalla kun ruoan hintoja lasketaan, pidetään kiinni laajasta valikoimasta ja kotimaisuudesta, sillä 80 prosenttia S-ryhmän tuotteista on valmistettu Suomessa.

Osuuskauppa Keulan vuosi 2014 lukuina
- Henkilöstöä 486
- Asiakasomistajien määrä 28 238, nettolisäys 885
- Asiakasomistajatalouksia yli 77 % alueen talouksista
- Bonusta ja maksutapaetua asiakasomistajille 6,8 milj. euroa
- Liikevaihto 142,2 milj. euroa
- Investoinnit 1,3 milj. euroa
- Toiminnan tulos 4,0 milj. euroa

Uusi PizzaBuffa -ravintola Rauman Prismaan
Tammikuussa alkanut Prisman ravintolan uudistusremontti on valmistunut. Rauman Prismaan avattiin keskiviikkona 4.3.2015 PizzaBuffa -ravintola. Myös Presso -kahvila sekä Hesburger uudistettiin täydellisesti remontin yhteydessä.
PizzaBuffa on koko perheen helppo ja runsas ruokapaikka, jonne voi piipahtaa päivällä nopealle lounaalle tai tulla vaikka ruokailemaan porukalla kauppareissun yhteydessä. PizzaBuffassa voi nauttia pizzoja, salaatteja ja lämpimiä ruokia niin paljon kuin jaksaa kiinteään hintaan. Lounasaikaan PizzaBuffasta tarjoillaan maukasta kotiruokalounasta kahdella eri pääruokavaihtoehdolla. Kotiruokalounas on tarjolla maanantaista lauantaihin. Lounasajan jälkeen lämmin ruoka sisältää mm. kanansiipiä, hot dogeja, lihapullia jne. ja valikoima vaihtelee päivittäin. Koko PizzaBuffan aukioloajan tarjolla on laaja ja runsas salaattipöytä ja vähintään neljää eri pizzaa. Jos pöydästä ei löydy mieluista pizzaa, voi asiakas esittää toiveensa pizzakokille. Lisäksi ruoan hintaan kuuluu aina virvoitusjuomat ja jälkiruokakahvi.
PizzaBuffa on auki arkisin klo 10.30 - 20.30, lauantaina klo 11.00 - 17.30 ja sunnuntaina 12.00 -17.30.

Maukkaita pizzoja voi nauttia myös kotona, kun tilaa pizzan kotipakettiin. PizzaBuffan isosta pizzasta riittää jaettavaa useammallekin herkkusuulle. PizzaBuffassa huomioidaan myös keliaakikot, gluteeniton pizza valmistetaan pyynnöstä ja siihen saa valita neljä suosikkitäytettä fantasiavalikoimasta.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mika Marttila, p. 044 733 0210