28.5.2015

Osuuskaupan tiedote 28.05.2015

Osuuskauppa Keula aloittaa S-market Kehätien rakentamisen

Osuuskauppa Keula parantaa palveluitaan Raumalla. Uuden S-marketin perustaminen Rauman kaupungin pohjoisosaan kehätien varrelle parantaa Keulan tarjoamia palveluja alueella merkittävästi.

Keulan uusi S-market rakennetaan Pohjoiskehän varrelle, Spindelvaheen ja Pohjoiskehän risteykseen. S-market Kehätie on Keulan seitsemäs S-market.

"Toteutamme uuden S-marketin hyödyntäen energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, mm. kaupan kylmälaitteistojen kylmäaineena on hiilidioksidi. Myös myymäläilme tulee poikkeamaan aikaisemmasta, koska se toteutetaan uutta S-market -konseptia noudattaen, mikä näkyy asiakkaille esimerkiksi tuotteiden esillepanoissa", toteaa toimialajohtaja Sami Junnila Osuuskauppa Keulasta.

Uusi S-market tulee tarjoamaan laajat ruokakaupan valikoimat väljissä, nykyaikaisissa tiloissa. S-marketin vahvuuksia ovat jatkossakin edullinen hintataso, asioinnin helppous ja nopeus sekä asiakkaiden tarpeisiin suunnitellut oikeanlaiset valikoimat.

Liikerakennuksen kerrosalaksi tulee 2 000 neliötä
"Uuden liikerakennuksen pinta-alaksi tulee 2 000 neliötä, joka varataan kokonaisuudessaan S-marketin käyttöön. Kiinteistö rakennetaan mahdollisimman energiatehokkaaksi. Osa kiinteistön sähköstä tuotetaan aurinkosähköpaneelein ja koko kaupan lämmitys, jäähdytys ja kylmälaitteisto on integroitu maahan porattaviin maalämpökaivoihin. Investoinnin kokonaisarvo nousee yli neljään miljoonaan euroon", kertoo toimitusjohtaja Mika Marttila.

Rakennustyöt tontilla aloitetaan lähipäivinä
Rakennustöiden valmistelu tontilla aloitetaan välittömästi ja varsinaiset rakennustyöt pyritään aloittamaan lähipäivinä. Investoinnin urakoitsijoiden valinnassa Osuuskauppa Keulan tahtotilana oli valita mahdollisimman paikalliset tekijät. Kohteen pääurakoitsijaksi on valittu Rauman RS-Rakennus Oy. Osuuskauppa Keula on alueosuuskauppa, jolle on tärkeää paikallisuus ja kustannustehokkuus. "Olemme tyytyväisiä, että pystyimme valitsemaan kohteen pääurakoitsijaksi Rauman RS-Rakennus Oy:n", toteaa toimitusjohtaja Mika Marttila.

Muut urakoitsijat:
Sähköurakointi: Rauman Sähköpalvelu Oy
Putkiurakointi: LVT-Putki Oy
Ilmastointiurakointi: Satatech Oy
Automaatiourakointi: Jetitek Oy

Investointi luo uusia työpaikkoja
Keulan henkilöstön määrä viime vuoden lopulla oli 486. Uuden S-marketin rakentaminen mahdollistaa uusien työntekijöiden palkkaamisen. S-market kehätien rekrytointi aloitetaan syksyn 2015 aikana. S-market tulee työllistämään 15 - 20 työntekijää.

Keulan päivittäistavarakaupan myynti on kehittynyt alkuvuonna suunnitellusti
Vuosi 2015 on käynnistynyt Osuuskauppa Keulan päivittäistavarakaupassa suunnitellun mukaisesti. Tammi-huhtikuussa Keulan päivittäistavarakaupan myynti oli 36,7 miljoonaa euroa, missä on reilun prosentin kasvu edelliseen vuoteen. Uusia asiakasomistajatalouksia on liittynyt alkuvuoden aikana lähes 600. Huhtikuun lopussa asiakasomistajatalouksien määrä oli 27 566 ja 71 prosenttia alueemme talouksista on Keulan asiakasomistajia. Keulan asiakasomistajille on maksettu alkuvuonna Bonusta yli 2 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mika Marttila 044 7330 210
toimialajohtaja Sami Junnila 0440 721 373