4.8.2017

Osuuskaupan tiedote 04.08.2017

Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on 7.-18.8. kello 16.00.

Osuuskauppa Keskimaalle valitaan lokakuussa 2017 uusi edustajisto. Edustajiston vaalien ehdokasasettelu on 7.-18.8. kello 16.00. Edustajisto käyttää osuuskaupassa omistajille kuuluvaa päätösvaltaa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

  • Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on 7.-18.8. kello 16.00.

    Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on 7.-18.8. kello 16.00.

– Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä – onhan osuuskauppa jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvista asioista voidaan mainita esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen ja hallintoneuvoston valinta. Muodollisen roolinsa lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskusteluforumin osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välille, talousjohtaja Niko Toivanen kiteyttää.

Sähköinen ehdokasasettelu

– Osuuskauppa Keskimaan vaalissa on S-ryhmässä ensimmäistä kertaa käytössä sähköinen ehdokasasettelu, jonka toimittaa Edita Prima. Listojen asettajat tunnistautuvat pankkitunnuksilla ja kutsuvat ehdokkaat listalleen sähköpostilla. Ehdokkaiden suostumus listalle tehdään myös pankkitunnuksilla. Sähköisessä ehdokasasettelussa sekä asettajien että ehdokkaiden kelpoisuus varmistuu järjestelmästä saman tien.

Sähköistä ehdokasasettelua varten tarvitaan ehdokkaan nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä Keskimaan jäsennumero, joka löytyy S-Etukortin oikeasta alakulmasta. Myös valokuvat tarvitaan sekä sähköiseen että perinteiseen ehdokasasetteluun. Sähköinen ehdokasasettelu avautuu 7.8. Toki ehdokaslistoja voi jättää entiseen tapaan myös paperisina, kertoo talousjohtaja Niko Toivanen.

Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on ennen vaalivuoden alkua (31.12.2016 mennessä) hyväksytty jäseneksi, täyttänyt 18 vuotta vaalin alkuun mennessä ja on täysivaltainen sekä asuu jäsenalueella.

– Edustajistoon kaivataan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan omistajakuntaa. Ehdokkaan ei tarvitse olla kaupanalan asiantuntija, vaan tärkeintä on kiinnostus ja halu olla mukana kehittämässä oman osuuskaupan toimintaa sekä sitä kautta myös oman alueen elinvoimaisuutta, talousjohtaja Toivanen kannustaa.

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta löytyy internetistä osoitteesta www.keskimaa.fi tai

www.s-osuuskauppavaalit.fi/keskimaa

Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalien äänestysaika on 27.9.-16.10.2017.

Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Lisätietoja: Talousjohtaja Niko Toivanen 040 523 9131