16.1.2017
6 kommenttia

Osuuskaupan tiedote 16.01.2017

Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on alkanut

Osuuskauppa Hämeenmaalle valitaan keväällä 2017 uusi edustajisto. Edustajiston vaalien ehdokasasettelu on nyt alkanut. Edustajisto käyttää osuuskaupassa omistajille kuuluvaa päätösvaltaa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

– Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä – onhan osuuskauppa jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvista asioista voidaan mainita esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen ja hallintoneuvoston valinta. Muodollisen roolinsa lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskusteluforumin osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välille, asiakkuusjohtaja Henri Häikiö Osuuskauppa Hämeenmaalta kiteyttää.

Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on ennen vaalivuoden alkua hyväksytty jäseneksi, on maksanut osuusmaksun, on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella.

– Edustajistoon kaivataan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan omistajakuntaa. Ehdokkaan ei tarvitse olla kaupanalan asiantuntija, vaan tärkeintä on kiinnostus ja halu olla mukana kehittämässä oman osuuskaupan toimintaa sekä sitä kautta myös oman alueen elinvoimaisuutta, Henri Häikiö kannustaa.

 

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta osoitteessa
www.s-osuuskauppavaalit.fi/hameenmaa
                  

Osuuskauppa Hämeenmaan vaalien ehdokaslistat julkistetaan 10.4.2017  ja äänestysaika on 18.4.-8.5.2017. Vaalien tulos julkistetaan 18.5.2017.

Lisätiedot:
Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Henri Häikiö, puhelin 050 359 6789
www.s-osuuskauppavaalit.fi/hameenmaa