5.8.2010

Osuuskaupan tiedote 05.08.2010

Osuuskauppa Hämeenmaan alkuvuoden investoinnit Kanta- ja Päijät-Hämeeseen yli 32 M€

Osuuskauppa Hämeenmaan liikevaihto oli alkuvuonna 348,0 M€, jossa oli kasvua edellisestä vuodesta 13,7 M€ (4,1 %). Hämeenmaan tammi–kesäkuun tulos oli 6,5 M€, ja se oli 1,1 M€ edellisvuotta parempi. Asiakasomistajien määrä kasvoi 3 127 jäsenellä ja asiakasomistajien saama Bonus nousi edellisvuodesta. Loppuvuonna avataan uusia toimipaikkoja ja Lammin Osuuskauppa sulautuu Hämeenmaahan.

 

Hämeenmaa kehittää toimipaikkaverkostoaan

Osuuskauppa Hämeenmaa on kuluvana vuonna jatkanut toimipaikkaverkostonsa voimakasta kehittämistä. Taantumasta huolimatta Hämeenmaa-konsernin bruttoinvestoinnit olivat yhteensä 32,6 M €.

Hämeenlinnaan avattiin maaliskuussa Kodin Terra -tavaratalo. Forssan Prisma-keskuksen rakennustyöt ovat loppusuoralla ja avajaisia vietetään 9.9.2010. Lahden Launeen Prisman laajennustyöt ovat käynnissä. Valmistuttuaan Launeen Prisma on yksi Suomen suurimmista Prismoista. Myös asiakasomistajien lähipalveluverkostoa parannetaan tänä vuonna. Maaliskuussa avattiin Sale Läyliäinen, ja loppuvuodesta Lahdessa avataan nyt rakenteilla olevat Sale Metsäpelto ja S-market Tonttila.

Hämeenmaassa asiakasomistajatalouksia 122 928

 Hämeenmaan asiakasomistajamäärä jatkaa kasvuaan. Osuuskauppa Hämeenmaalla oli kesäkuun lopussa 122 928 asiakasomistajaa. Alkuvuoden aikana asiakasomistajatalouksien määrä on kasvanut 3 127 uudella taloudella.

 Asiakasomistajien keskittämisetu, Bonus, nousi alkuvuonna 13,6 M euroon. Omistajaetuna asiakasomistajille maksettiin kesäkuussa 10 % korko osuusmaksulle. Asiakasomistajille maksetun osuuspääoman koron kokonaissumma oli 1,1 M€. S-Etukortilla maksettaessa asiakasomistajat saavat 0,5 % maksutapaedun. Maksutapaedun kokonaismäärä alkuvuonna oli 0,2 M€.

 

Hämeenmaa työllistää 2 601 kanta- ja päijäthämäläistä

 Hämeenmaan henkilöstön määrä kesäkuun lopussa oli 2 601. Hämeenmaan henkilöstö on lisääntynyt alkuvuoden aikana 37 uudella työntekijällä. Henkilöstön määrän kasvu jatkuu loppuvuonna uusien toimipaikkojen avaamisen ansiosta. Myös kehittämisinvestointien välillinen työllistävä vaikutus toimialueellamme on ollut merkittävä. Kesän aikana Hämeenmaa työllisti 830 kesätyöntekijää, joista 422 oli Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita.

 

Lammin Osuuskauppa sulautuu Osuuskauppa Hämeenmaahan

 Lammin Osuuskauppa sulautuu Osuuskauppa Hämeenmaahan lokakuun alusta. Lammin Osuuskaupan asiakasomistajat siirtyvät automaattisesti Osuuskauppa Hämeenmaan asiakasomistajiksi. Sulautuminen ei edellytä toimenpiteitä Lammin Osuuskaupan asiakasomistajilta. Lammin Osuuskaupan palveluverkosto säilyy fuusiossa ennallaan ja henkilöstö siirtyy Osuuskauppa Hämeenmaan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. 

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, puhelin 050 68037

 

__________________________________________

Hämeenmaa –  yli 122 000 asiakkaansa omistama yritys 

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä 23 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka tarjoaa asiakasomistajilleen edullisia ja luotettavia kauppapalveluja sekä antaa ostojen keskittämisestä Bonusta. Hämeenmaa käyttää tuloksensa verkostonsa kehittämiseen ja asiakasomistajapalvelujen parantamiseen.