3.3.2009

Lehdistötiedote 03.03.2009

NEOT osti öljyterminaalin Porissa ja Vaasassa

Tiedote 3.3.2009

NEOT osti öljyterminaalin Porissa ja Vaasassa

North European Oil Trade Oy on ostanut öljyterminaalin Porissa ja Vaasassa. NEOT on toiminut ostetuissa terminaaleissa aiemmin vuokralla. Omistuksen siirtymisen myötä varmistetaan terminaalien kilpailukyky ja jatkuvuus tulevaisuudessakin.

NEOT:n strategiaan kuuluu pitää yllä riittävää öljytuotteiden tuontilogistiikkaa kaikissa olosuhteissa. Porin ja Vaasan terminaalikaupat täydentävät tätä strategiaa.

Porissa NEOT osti St1 Varastot Oy:n. Kaupan myötä NEOT:n omistukseen siirtyy Porin Tahkoluodon St1 öljytuoteterminaali henkilökuntineen.

Vaasassa NEOT osti St1 Oy:n Vaasan öljyterminaalin liiketoiminnan. Kaupan myötä NEOT:n omistukseen siirtyy Vaasan Vaskiluodon St1 öljytuoteterminaali henkilökuntineen.

NEOT osti vuonna 2008 noin kaksi miljoonaa kuutiota öljytuotteita. NEOT:n liikevaihto vuonna 2008 nousi yli 1,9 miljardiin euroon ja yhtiön palveluksessa oli vuoden 2009 alussa kymmenen henkeä.

North European Oil Trade Oy on SOK:n ja St1 Oy:n yhteisesti omistama polttonesteiden hankintayhtiö. NEOT:n toiminnan tarkoituksena on hankkia osakkailleen öljytuotteita mahdollisimman kustannustehokkaasti kilpailukykyiseen hintaan ja siten turvata asiakasketjujen (S-ryhmässä ABC-ketju sekä Agrimarketit ja St1 Oy:n St1-ketju) suhteellinen kilpailuetu markkinoilla.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Henrikki Talvitie, puh. 010 768 0855.