5.12.2008

Osuuskaupan tiedote 05.12.2008

Maija-Liisa Lindqvististä talousneuvos

Tasavallan presidentti on myöntänyt Osuuskauppa Hämeenmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja, merkonomi, koulutussuunnittelija Maija-Liisa Lindqvistille talousneuvoksen arvon.

Maija-Liisa Lindqvistillä on pitkä kokemus talouselämän luottamustehtävistä, joista merkittävimmät löytyvät S-ryhmän parista. Hän on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1985 ensin Päijät-Hämeen Osuuskaupan hallintoneuvostossa ja vuodesta 1993 alkaen Osuuskauppa Hämeenmaan hallintoneuvostossa ja vuodesta 1997 hallintoneuvoston puheenjohtajana. Lisäksi Maija-Liisa Lindqvist on kuulunut vuodesta 1997 lähtien S-ryhmän osuuskauppojen keskusliikkeen, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:n hallintoneuvostoon.

- Olen iloinen ja kiitollinen saadessani lahtelaisena naisena talousneuvoksen arvonimen ja sen myötä arvostuksen monipuolisille tehtävilleni, sanoo Maija-Liisa Lindqvist.

Työuransa Lindqvist aloitti Luhta Oy:ssä, jonka palveluksessa hän oli kaikkiaan 16 vuotta eri tehtävissä, joista merkittävimpinä työhönotto ja henkilöstöasiat. 1980-luvun alussa hän kiinnostui myös politiikasta ja hänet kutsuttiin Keskusta rp:n Lahden piirin toiminnanjohtajaksi. Työn ohella tapahtui yliopisto-opintoja suorittaen uranvaihto koulutussuunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutin aikuiskoulutukseen ja sitten eduskuntaan.

Maija-Liisa Lindqvist toimi kansanedustajana vuosina 1991-1999 sekä 2003-2007. Eduskuntauransa aikana Lindqvist toimi lukuisissa valiokunnissa mm. valtiovarainvaliokunnassa ja sen monissa jaostoissa, joista myös turvallisuus- ja puolustusjaoston puheenjohtajana. Lahden kaupungin hallinnossa, mm. hallituksessa ja valtuustossa ja sen puheenjohtajistossa, hän on työskennellyt 1980-luvulta lähtien.

- Maija-Liisa Lindqvistillä on pitkä ja merkittävä kokemus talouselämän eri sektoreilta niin eri yritysten luottamustehtävissä kuin eduskuntatyössäkin. Lisäksi Maija-Liisa poikkeuksellisen aktiivisena henkilönä on ollut mukana erittäin laajasti koko Päijät-Hämettä kehittävissä vapaa-ajan luottamustehtävissä. Erityisen vaikuttavaa on hänen kokemuksensa S-ryhmän luottamustehtävissä ja hänen kiinnostuksensa osuustoiminnan kehittämiseen. Olemme Hämeenmaassa todella iloisia, että hänelle on myönnetty talousneuvoksen arvonimi – sen hän todella ansaitsee, sanoo Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä.

 

Lisätietoja:

Maija-Liisa Lindqvist, GSM 0400-561077
Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Taavi Heikkilä, GSM 050 680 37