15.8.2017

Osuuskaupan tiedote 15.08.2017

Maailman pohjoisin Ässäkenttä vihittiin käyttöön Inarissa

Inarin koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön tiistaina 15.8. Monitoimikenttä sai paikallisnimen Kirnu, inarinsaameksi Kirno ja pohjoissaameksi Girdno.

  • Ässäkentän kyltin kiinnittivät S-market Ivalon marketpäällikkö Henry Kesti, Suomen Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto ja Inarin koulun vs rehtori Elle-Maaret Näkkäläjärvi. Kuva: Pasi Ruuskanen.

  • Kuva: Esa Saajanto

  • Kuva: Pasi Ruuskanen

  • Kuva: Pasi Ruuskanen

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton sekä Inarin kunnan ja koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät yhdessä kenttätoimittaja LeikkiSet Oy:n edustajan kanssa Ässäkenttä nr 69 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja opettajat. Oppilaat olivat myös laatineet yhdessä kentän paikalliset käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus.

 

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.


– Pohjoissuomalaisten perheiden yhteisesti omistamana osuuskauppana tuemme paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi niin koulupäivinä kuin vapaa-ajallakin, kertoo ryhmäpäällikkö Matti Puranen Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet ja vaihtelua liikuntatuntien suunnitteluun ja kenttä on valmistumisesta lähtien ollut vilkkaassa käytössä myös koulupäivien jälkeen, jatkaa Inarin koulun vs rehtori Elle-Maaret Näkkäläjärvi.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Inarin koulun Ässäkenttä on Arinan toimialueen kolmastoista ja valtakunnallisesti 69. Ässäkenttä.